ΣΙΝΕ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η ΣΤΙΓΜΉ ΤΗΣ ΓΈΝΝΗΣΗΣ ΕΝΌΣ ΟΥΡΑΚΟΤΆΓΚΟΥ, ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΈΝΗ ΣΕ ΒΊΝΤΕΟ ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ.

Η γέννηση και η μητρότητα είναι από τα μεγαλύτερα θαύματα στη ζωή. Σε αυτό εδώ το βίντεο, έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε από...
κοντά τη μαγική στιγμή της γέννησης μωρού Ουρακοτάγκου από την Σουμάτρα και την τρυφερή φροντίδα της μητέρας του.

Πρώτη φορά αποθανατίζει ο φακός κάτι τέτοιο. Αλλά το πιο συγκινητικό είναι το τι κάνει η μητέρα μετά την γέννα. Αφού καθαρίσει το μωρό της με απίστευτη τρυφερότητα και προσοχή, παρουσιάζει το καμάρι της στην ομάδα των ανθρώπων που την συντηρούν, για να τους δείξει τι υπέροχη ζωή δημιούργησε!

Η λέξη Ουρακοτάγκος, στην γλώσσα της Μαλαισίας, σημαίνει ‘άνθρωπος των δένδρων’. Αυτός ζει πάνω στα δένδρα τον περισσότερο χρόνο της ζωής του. Σχεδόν κάθε νύχτα, φτιάχνει νέα περίτεχνη φωλιά από φύλλα και κλαδιά για να κοιμηθεί. Το κρεβάτι μπορεί να είναι περίπλοκο και να συνοδεύεται από κάτι σαν μαξιλάρι,κουβέρτα και οροφή.

Ο Ουρακοτάγκος είναι είδος πιθήκου υπό εξαφάνιση και βρίσκεται μόνο στην Ασία και είναι από τα εξυπνότερα ζώα πάνω στη Γη. Συχνά χρησιμοποιούν μια ποικιλία από εργαλεία για διάφορους σκοπούς και χρησιμοποιούν τουλάχιστον 74 εργαλεία για να βρουν και να προετοιμάσουν την τροφή τους.

Κάποτε νομίζαμε πως ‘πιστεύω,έθιμα, τέχνη κτλ, μιας κοινωνικής ομάδας ήταν προνόμιο μόνο των ανθρώπων. Τώρα γνωρίζουμε ότι οι μεγάλοι πίθηκοι έχουν την δική τους συγκεκριμένη κουλτούρα και διάφορα είδη έχουν διαφορετικές ικανότητες και εργαλεία που χρησιμοποιούν.’ Βεβαιώνουν οι Merriam-Webster.

Οι Ουραγκοτάγκοι ζουν ομαδικά αλλά τους αρέσει να είναι μόνοι την περισσότερη ώρα. Ο δυνατότερος δεσμός είναι αυτός της μητέρας και του μωρού της. Ζουν 30 χρόνια και τα θηλυκά γεννούν το πρώτο τους μωρό γύρω στα 15 και η κύηση κρατά 8 μήνες. Γεννούν κάθε 6-9 χρόνια.

Δείτε τις απίστευτες στιγμές...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: