ΣΙΝΕ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Τη βιβλιοθήκη επισκέφτηκε το 9ο Νηπιαγωγείο με τη νηπιαγωγό, Μαριάννα Ζησοπούλου. Τα παιδάκια ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και...
έκαναν ερωτήσεις που είχαν ετοιμάσει με τη βοήθεια της κυρίας τους. Ενθουσιάστηκαν με τους διαδρόμους, τα ράφια και τον αριθμό των βιβλίων που έβλεπαν.
 
Στη συνέχεια προκειμένου να γνωρίσουν τα παιδικά βιβλία, παίξαμε τη σκακιέρα των βιβλίων. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και ανακάλυπταν βιβλία που είχαν σχέση με τις θεματικές ενότητες που τους ζητήθηκε. Η παρατηρητικότητα και η γρήγορη αντίληψή τους τα βοήθησε να εντοπίζουν γρήγορα τα βιβλία και να τα παρουσιάζουν. Παίξαμε αρκετή ώρα και τα παιδιά ξεφύλλιζαν αχόρταγα τα βιβλία ξεφωνίζοντας από χαρά, όταν ανακάλυπταν τίτλους βιβλίων χωρίς να ξέρουν να διαβάζουν. Η βιβλιοθηκονόμος μαζί με τη νηπιαγωγό τους τα ενθάρρυνε, ώστε να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον τους.
  
Στο τέλος όλοι οι μικροί μας φίλοι δανείστηκαν βιβλία, που επέλεξαν οι ίδιοι. Χαρούμενοι μας ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και μας χαιρέτησαν με το πιο γλυκό τους χαμόγελο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 1ου Δημοτικού ΣΧΟΛΕΙΟΥ 
Τη βιβλιοθήκη επισκέφτηκαν δυο τμήματα της πρώτης τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Γρεβενών με τις δασκάλες τους, Διαλεχτή Βέργου και Μάγδα Τζημοπούλου.
 
  Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και στη συνέχεια και  τα κατεβάσαμε στο παιδικό τμήμα. Οι βιβλιοθηκονόμοι με τη μορφή παιχνιδιού, ερωτήσεων-απαντήσεων εξήγησαν στα παιδιά το τι γίνεται μέσα σε μια βιβλιοθήκη και πώς λειτουργεί. Οι μικροί μαθητές άκουγαν με προσοχή. Έπειτα και για αρκετή ώρα ψάχνοντας στα ράφια ανακάλυπταν βιβλία με το περιεχόμενο που τα ενδιέφερε. Δανείστηκαν όλα και με πολλή προσοχή έβαλαν τα βιβλία μέσα στα μπουφανάκια τους, γιατί την ώρα που έφευγαν, έπιασε βροχούλα και θέλησαν να τα προστατέψουν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 3ου Δημοτικού ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δυο τμήματα της πρώτης τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου μαζί με τις δασκάλες τους, Αναστασία Τσένη και Γεύση Ταστανίδου, επισκέφτηκαν το σχολείο μας.
 
Οι χαρούμενες φωνούλες των παιδιών και η θετική ενέργειά τους έφτιαξε τη διάθεσή μας. Ήταν τόσο συνεργάσιμα και προσεκτικά. Μιλήσαμε αρκετή ώρα για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης. Αφού κατανόησαν όλα αυτά που είπαμε, συζητήσαμε και στη συνέχεια τους μοιράσαμε  λευκές κόλλες, όπου ζωγράφισαν βιβλιοθήκες, ράφια, βιβλία. Κάθε παιδί γύρω από τη ζωγραφιά του έγραψε λέξεις που του θυμίζουν τη βιβλιοθήκη. Αξιοπρόσεκτες  ήταν μερικές από τις λέξεις όπως…φιλία, χαρά, γέλιο, παιχνίδι…Λέξεις με πολύ βαθύ νόημα. Μας συγκίνησαν πραγματικά. Μας χαιρέτησαν λέγοντας ότι το καλοκαίρι θα το περάσουν μαζί μας και ότι ανυπομονούν να ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές δράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: