ΣΙΝΕ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Συνταγή για Κρουασάν

Είναι λίγο χρονοβόρα αλλά πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Γράψτε συνταγή και δοκιμάστε τα. 

Υλικά για περίπου 16 μεγάλα κρουασάν
350gr Γάλα
500gr Αλεύρι σκληρό
50gr Zάχαρη
2 φακελάκια Ξερή μαγιά
1 πρέζα Αλάτι(όσο πιάνουν τα τρία δάχτυλα)
350gr Bούτυρο (παγωμένο)

Εκτέλεση
1) Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα. Δεν θέλουμε να κάψει γιατί θα καταστρέψει την μαγιά. Ιδανικά στους 35-40 βαθμούς Κελσίου.

2) Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατέυουμε.

3) Προσθέτουμε 250gr από το αλεύρι και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

4) Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε στο χέρι ή στο μίξερ μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι από τον κάδο ή τα χέρια. Περίπου 5 έως 7 λεπτά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να ξεκουραστεί.

5) Ανοίγουμε σε φύλλο περίπου όσο ένα μεγάλο ταψί(δηλαδή 40χ25). Σε μια λαδόκολλα κόβουμε σε κομμάτια το παγωμένο βούτυρο και με τη βοήθεια ενός πλάστη το πιέζουμε και το ανοίγουμε ώστε να είναι το μισό από ότι το φύλλο ζύμης(δηλαδή 20χ12).

6) Το τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης. Διπλώνουμε τις άκρες και καλύπτουμε όλο το βούτυρο. Πιέζουμε με τον πλάστη σε μακρόστενο σχήμα και το διπλώνουμε στα 3 σαν επιστολόχαρτο. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

7) Το ξανάνοιγουμε σε μακρόστενο σχημα και το ξαναδιπλωνουμε πάλι στα 3 επαναλαμβάνοντας αυτή την διαδικασία αλλες 4 φορές σε διάστημα 8-12 ώρες.

8) Το ανοίγουμε σε πάχος μισού εκατοστού και το κόβουμε σε λωρίδες και τις λωρίδες σε τρίγωνα.

9) Τα ρολλαρουμε ξεκινώντας από την βάση προς την κορυφή φροντίζοντας να είναι σφιχτά. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 1 ώρα να διπλάσιασουν τον όγκο τους.

10) Προθερμενουμε τον φούρνο στους 220°C και μόλις τα βάλουμε χαμηλώνουμε στους 200°C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά αφού πρώτα τα περάσουμε λίγο αυγό με γάλα ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: