ΣΙΝΕ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ελένη Κουτσαλιάρη: «Μη μου στερείτε τα όνειρα»

Η Ελένη Κουτσαλιάρη είναι μόλις 17 ετών. 
Όλο το μέλλον είναι μπροστά της και έχει όνειρα για σπουδαία πράγματα στο μήκος. 
Δυστυχώς για την ίδια, τα όνειρα της, σκοντάφτουν στις...
κοτρώνες και τη χωμάτινη διαδρομή του σταδίου των Γρεβενών.

Είναι γεγονός πως οι πρωταθλητές σφυρηλατούνται σε πρωτόγονες συνθήκες. Αυτά τα παιδιά αναπτύσσουν… αντισώματα που δεν έχει κανένας άλλος που ξεκινά την καριέρα του στα… πούπουλα. 

Σε καμία περίπτωση όμως, αυτό δεν πρέπει να γίνει τρόπος ζωής γιατί έτσι η αθλητική τους καριέρα είναι με ημερομηνία σύντομης λήξης. Μετά από το χθεσινό ρεπορτάζ τουSportsfeed για το στάδιο των Γρεβενών και τις συνθήκες προπόνησης, η αγανάκτηση πήρε πανελλήνιες διαστάσεις και έφτασε έξω από την πόρτα της γενικής γραμματείας αθλητισμού. 

Μέχρι να κινητοποιηθούν όμως οι αρμόδιοι, η πρωταθλήτρια κορασίδων στο μήκος, Ελένη Κουτσαλιάρη και τα υπόλοιπα παιδιά θα συνεχίσουν να προπονούνται σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Η 17χρονη άλτρια υπό την καθοδήγηση του νέου της προπονητή Βαγγέλη Παπανίκου με το 6.19μ. έπιασε το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της στην Κολομβία και προετοιμάζεται για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. «Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενη τόσο για την πρώτη θέση όσο και για το εισιτήριο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κάλι. Περίμενα να πιάσω το όριο με ένα καλό άλμα, αλλά κοντά στα 6.05μ. Η επίδοση 6.19μ. μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη χαρά. Όμως το θέμα δεν είμαστε μόνο εγώ και ο Μίλτος (Τεντόγλου) που βγήκαμε πρώτοι. 

Υπάρχουν και άλλα παιδιά με διακρίσεις και ακόμα περισσότερα που προπονούνται καθημερινά στο γήπεδο των Γρεβενών. Θα ήθελα από την πλευρά μου να ζητήσω βοήθεια γιατί οι συνθήκες που επικρατούν στο στάδιο λειτουργούν αρνητικά στα όνειρα μας. Ευχόμαστε να μη βρέξει για να μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Δημιουργούνται τόσες πολλές λακκούβες με τη βροχή, που δεν ξέρεις που να πατήσεις για να μην τραυματιστείς».

Η Ελένη που από τη δευτέρα δημοτικού ξεκίνησε ρυθμική γυμναστική για να φτάσει στην έκτη και να ερωτευτεί το μήκος, αποτελεί μια από τις ελπίδες του ελληνικού στίβου με το μέλλον όλο δικό της. 

Οι πατέντες του προπονητή της έχουν δώσει προσωρινή λύση, αλλά για πόσο ακόμα θα ταλαιπωρούνται οι πρωταθλητές και οι όσοι φίλοι του αγωνίσματος στα Γρεβενά; «Το σκάμμα μας είναι σε άθλια κατάσταση και έχουμε δικό μας τρόπο προπόνησης με διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Η βαλβίδα μας για παράδειγμα δεν είναι όπως στα υπόλοιπα στάδια. Επειδή γενικά βαλβίδα για τα πατήματα μας δεν υπάρχει, χρειάζεται να την κουβαλάμε κάθε φορά μαζί μας. 

Ωστόσο το κανονικό σημείο που θα έπρεπε να τοποθετηθεί είναι πολύ σκληρό το υπέδαφος, έτσι ο προπονητής μου την σταθεροποιεί ακριβώς μέσα στο σκάμμα όπου μπορεί να σκάψει». Ελλάδα 2015, προετοιμασία αθλήτριας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: