ΣΙΝΕ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τελεσίγραφο σε Έλληνα βουλευτή από εισαγγελέα για φοροδιαφυγή

Εδώ και μέρες η είδηση είχε διαρρεύσει στα βουλευτικά έδρασα για την βόμβα που ήταν έτοιμη να σκάσει για έναν πολιτικό (από τους...
πλέον γνωστούς των τηλεπαραθύρων) για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ (όπως αναφέρει ο Βηματοδότης) ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου έστειλε έγγραφο στον εν λόγω πολιτικό και τον καλεί ως τις 30 Ιουνίου να πληρώσει 400.000 ευρώ ως πρόστιμο για ποσό 1 εκατ. ευρώ που δεν είχε δηλώσει.

Αν ως το τέλος του μήνα ο εν λόγω πολιτικός δεν πληρώσει το πρόστιμο, τότε θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του (και με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος) και η υπόθεση θα διαβιβαστεί στη Βουλή ώστε να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, αφού ο εν λόγω πολιτικός δεν πλήρωνε το πρόστιμο ως τώρα λέγοντας ότι περιμένει μια απόφαση του Διοικητικού Εφετείου όπου προσέφυγε με την οποία ζητούσε ακύρωση του προστίμου, πλην όμως η υπόθεση έχει αναβληθεί.

Να είστε ωστόσο βέβαιοι ότι επειδή απαιτούνται τούτες τις ημέρες ψήφοι για την ψήφιση της νέας συμφωνίας με τους δανειστές ο εν λόγω πολιτικός δεν πρόκειται να φέρει αντιρρήσεις στο κόμμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: