ΣΙΝΕ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

O ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΟΠΙΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Σύμφωνα με μια νέα μικρή μελέτη που βασίζεται σε νέες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Herriot-Watt στο Ηνωμένο Βασίλειο το να...
είναι κανείς σε μια πιο εξισορροπημένη κατάσταση της εγκεφαλικής λειτουργίας είναι τόσο απλό όσο το να κάνει μια βόλτα στο πάρκο- με την προυπόθεση ότι το πάρκο είναι πράσινο!

Η έρευνα εστιάστηκε στον έλεγχο της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου σε άτομα που περπατούσαν μέσα στη φύση. Η μελέτη περιελάμβανε 12 υγιείς ενήλικες που περπάτησαν σε τρία διαφορετικά περιβάλλοντα στο Εδιμβούργο ενώ ήταν συνδεδεμένοι με κινητά μηχανήματα ηλεκτροεγκεφαλογραφίας που ανίχνευαν τα συναισθήματα τους.

Έκαναν έναν 25λεπτο περίπατο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο με καταστήματα, ένα πράσινο πάρκο και ένα δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας. Ο κινητός ηλεκτροεγκεφαλογράφος εντόπισε συναισθήματα όπως εκνευρισμό, διαλογιστική διάθεση, έξαψη.

Η διαλογιστική διάθεση ήταν μεγαλύτερη όταν οι συμμετέχοντες στη μελέτη περπατούσαν στο πάρκο ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα μικρότερη ήταν η έξαψη και ο εκνευρισμός .

Οπότε το να κάνουμε έναν περίπατο στο πάρκο ή γενικά μια βόλτα στη φύση βοηθάει το μυαλό μας με περισσότερους από έναν τρόπους αφού μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Washington αναφέρει ότι το να περνούμε χρόνο στη φύση μας βοηθάει να ξεπεράσουμε την ψυχική κόπωση και ακόμα να ενισχύσουμε την αντιληπτική ικανότητα και τη γνωστική λειτουργία του μυαλού μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: