ΣΙΝΕ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ένα post δυναμίτης για όσες υποφέρουν πριν την περίοδο

Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο. Ααχ, αυτή η μαγική στιγμή του μήνα, πριν την άλλη μαγικότερη, όπου το σώμα σου περνάει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ και εσύ είσαι ένα...
ψυχολογικό ράκος. *φτιάχνει το μαξιλάρι που στηρίζει τη μέση της, ξεκινάει να δίνει πόνο για τον πόνο που περνάνε οι γυναίκες πριν την περίοδο*
(Για το τι περνάμε όταν έχουμε περίοδο τα έχουμε ήδη πει εδώ)

Οι καρδούλες, τα γατάκια και τα παγωτά όλου του σύμπαντος (ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ, ΟΧΙ) δεν φτάνουν για να απαλύνουν τον πόνο που περνάνε οι περισσότερες γυναίκες στον κόσμο όταν περιμένουν περίοδο. Αν μάλιστα πάσχεις και από δυσμηνόρροια τότε..

τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Γιατί δεν φτάνει που πονάς έτσι και αλλιώς, για κάποιο λόγο το σώμα σου κάνει ακόμα πιο δύσκολο να αντέξεις ό,τι σου συμβαίνει. Αν λοιπόν έχεις οδηγηθεί στο νοσοκομείο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από τον πόνο ή αν μουδιάζει η μέση και τα πόδια σου (#truestory) από τον πόνο συνέχισε το διάβασμα, καθώς βρήκαμε κάποια “do” και “don’t” tips που θα σε βοηθήσουν να περάσεις λίγο πιο ανώδυνα αυτές τις μέρες.

DO
– Απόλαυσε τις λιγούρες σου. Το σώμα σου θα αιμορραγεί περίπου για μία εβδομάδα και χρειάζεται έξτρα περιποιήση, οπότε μην αγχώνεσαι ιδιαίτερα για τις θερμίδες. Θέλεις να φας μια παγωτάρα και μετά ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά; Κάντο.

– Φάε μαύρη σοκολάτα. Δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσουμε γιατί η σοκολάτα κάνει καλό σε μια γυναίκα που περιμένει/ έχει περίοδο, ωστόσο όσον αφορά τη μαύρη να σου πούμε ότι περιέχει μαγνήσιο που χαλαρώνει τους μυες και μειώνει το άγχος.

– Φάε φαγητά πλούσια σε ασβέστιο. Είναι γνωστό ότι το ασβέστιο και η βιταμίνη D μειώνουν αισθητά τα συμπτώματα του PMS. Οπότε εκείνες τις μέρες φάε μπρόκολο, γιαούρτι, πιες γάλα ή έστω πάρε κάποιο συμπλήρωμα με βιταμίνη D.

DON’T
– Απόφυγε τη σκληρή γυμναστική. Σε λίγες μέρες θα βογγάς από τον πόνο και trust me, δεν υπάρχει λόγος να καταπονήσεις τους μύες σου περισσότερο από όσο χρειάζεται. Μια καλή λύση, αν δεν θέλεις να παραμελήσεις τη γυμναστική σου, είναι η γιόγκα και το πιλάτες.

– Μην τρως λιπαρά φαγητά. Το ξέρω ότι θέλεις να φας μια πίτσα από όλα με έξτρα μανιτάρια μόνη σου, ωστόσο καλό θα ήταν να το αποφύγεις γιατί περιέχει νάτριο που ενισχύει τις κράμπες και την κατακράτηση υγρών- άρα επιδεινώνει το φούσκωμα.

– Μην πηγαίνεις για ψώνια. Οκ, αυτό το tip δεν αφορά τους πόνους του σώματός σου ΑΛΛΑ τους πόνους του τραπεζικού σου λογαριασμού (ναι υπάρχουν και αυτοί). Η διάθεσή σου αυτές τις μέρες είναι περίεργη και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μετανιώσεις για ό,τι αγόρασες, οπότε άσε κάτω το πολυεργαλείο που βρήκες σε προσφορά, δεν το χρειάζεσαι.

Αυτά. Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμα τα tip.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: