ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

10+1 λόγοι που λατρεύω την αγαπώ την καλύτερή μου φίλη

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, Η ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΗ ΖΩΗ.
Μετά την οικογένεια και την υγεία η Φιλία είναι ίσως ό,τι πιο σημαντικό στη ζωή.
Για μένα so far το «οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις» ισχύει τόσο, μα τόσο, πολύ! Αν είσαι τυχερή, τους βρίσκεις από μικρή και τους κρατάς για μια ζωή, αλλιώς τους επιλέγεις στην πορεία. Πέρα από καλούς φίλους, χρειάζεσαι και ΤΗ φίλη, τη μια και μοναδική κι ανεπανάληπτη που θα γίνει η προέκταση του εαυτού σου.

Αυτή μου την… προέκταση τη βρήκα στην Α’ δημοτικού. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη διαδρομή από τότε μέχρι σήμερα χωρίς εκείνη (Λυδία, δικό σου!)

11 λόγοι που την αγαπώ την αυτοκόλλητή μου
1. Η οικογένεια μου… οικογένεια της
Η κολλητή μου αποτελεί το παιδί που πάντα ήθελε η μαμά μου. Είναι σαν το άγιο πλάσμα που παρακαλάει να ‘χει δίπλα της η άμυαλη κόρη της για να πορευτεί «σαν μεγάλη κοπέλα πια».

2. Γελάμε με τα ίδια αστεία
Έχει το τρελό χιουμοράκι που πάντα ήθελες να 'χεις. Γελάει με τ’ αστεία σου σαν να μην υπάρχει αύριο, όχι από ευγένεια, της αρέσουν όντως. Μη μιλήσουμε για τα «inside jokes».

3. Χώρια δεν μπορούμε
Μπορεί να διαφωνείτε σπάνια, αλλά όταν αυτό συμβεί δεν μπορείς να της κρατήσεις μούτρα. Αν σου στείλει ο Γιώργος μήνυμα, πρέπει πάση θυσία να της το πεις, αλλιώς είναι σα να μην έγινε ποτέ.

4. F.R.I.E.N.D.S
Έχετε παρομοιάσει τους εαυτούς σας με διάσημες φιλίες. Είμαι η Rachel, είσαι η Monica, ξεκάθαρα.

5.Τα μεταξύ μας
Προφανώς έχετε δικιά σας γλώσσα επικοινωνίας, αν και σε μακροχρόνιες φιλίες ένα βλέμμα αρκεί. Έχετε πολλές αναμνήσεις και κοινές εμπειρίες που κάνουν τη σχέση ξεχωριστή.


6. Να το πάρω αυτό;
Μπορεί να δυσανασχετεί αρχικά, αλλά ξέρεις, πως θα σου δώσει ό,τι της ζητήσεις. Δανεικά, το φαγητό από το πιάτο της, το κόκκινο βερνίκι, εκείνο το καινούριο τσαντάκι.

7.Το καταφύγιο mου
Μένετε η μία στο σπίτι της άλλης για κλασικό κουτσομπολιό με πυτζάμες πριν τον ύπνο, - μαραθώνιους επεισοδίων στην TV, γκομενικές αναλύσεις μαζί με κατανάλωση των πιο ηλίθιων και παρανοικών σνακ- ας πούμε τσιπς με παγωτό και μερέντα -φυσικά- πολύ γέλιο.

8.Ο μυστικός μου πράκτορας
Θα κάνει ό,τι ακατάληπτο της ζητήσεις για να ηρεμήσει την αρρωστημένη φαντασία σου, θα κατασκοπεύσει και θα κάνει εχθρό της τον εχθρό σου. Φίλες ενωμένες ποτέ νικημένες!
9. Μία ψυχή σε δυο σώματα
Παρόλο που ξέρει τα πάντα πριν καν της τα πεις, νιώθεις άνετα να μοιραστείς πράγματα που δεν θα μάθει κανείς άλλος. Κανείς άλλος δε θα σε καταλάβει έτσι.

10. Η φωνή της λογικής
Σε συγκρατεί από τις βλακείες και σε προστατεύει. Ίσως πιο πολύ σκέφτεται τι να κάνεις εσύ ανά περιπτώσεις, παρά η ίδια.

11. Πάντα εκεί
Το βασικό που καλύπτει όλα τα υπόλοιπα. Θα ‘ναι εκεί για σένα, πάντα και για όλα. 24/7 κι αυτό είναι από μόνο του υπεραρκετό. Για να κλάψεις από ευτυχία ή απελπισία στον ώμο της, να σου και να της κρατήσεις το χέρι στα κακά και στα καλά- ναι ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να σε στηρίξει για να περπατήσεις πρώτη φορά σε δωδεκάποντα!

y-olo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: