ΣΙΝΕ

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Έρευνα αποκάλυψε τη Νο1 αιτία που ξενερώνει τις γυναίκες στο σεξ!

Σε περιόδους που είσαι αγχωμένη ή πεσμένη, θα έχεις παρατηρήσει ότι η σεξουαλική σου διάθεση είναι κι αυτή στα πατώματα - και πολύ λογικό το βρίσκω.

Οι επιστήμονες μετά από έρευνες και έρευνες, κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: υπάρχει ένα στοιχείο που θα σου σβήσει κάθε διάθεση για σεξ κι αυτό είναι ... η σιχαμάρα. Ναι, καλά διάβασες. Αυτή η αίσθηση αηδίας που νιώθεις όταν, για παράδειγμα, βλέπεις μια ταινία και το αίμα τρέχει ποτάμι από τον κούκλο πρωταγωνιστή - μήπως τώρα κατάλαβες για τι πράγμα μιλάω;

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medical News Today, φαίνεται απολύτως λογικό να αλληλοεπηρεάζονται η σεξουαλική διέγερση και η αηδία. Η σεξουαλική διέγερση μας κάνει να επιδιώκουμε τη στενή (όσο πιο στενή γίνεται) επαφή και η αηδία φυσικά μας κάνει να θέλουμε να τρέξουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Αυτό δεν είναι και κάτι δύσκολο να το φανταστείς, θα μπορούσα να στο πω και γω χωρίς την έρευνα κανενός ειδικού. 


Το θέμα είναι όμως, γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο; 

Οι ερευνητές εξηγούν πως η αηδία μας αποστρέφει περισσότερο, συγκριτικά και με άλλα συναισθήματα, όπως ο φόβος. Κάτι τέτοιο συμβαίνει καθώς οι γυναίκες είναι από τη φύση τους πιο ευάλωτες σε μολύνσεις - κυρίως με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα - και με παρενέργειες χειρότερες για εμάς σε σχέση με τους άντρες. Με άλλα λόγια, το σώμα μας προσπαθεί να μας αποτρέψει να έρθουμε σε στενή επαφή με άτομα που θα μπορούσαν να βλάψουν την υγιεινή μας αλλά και κυρίως την υγεία μας.

Οι ερευνητές μελέτησαν 4 ομάδες γυναικών προκειμένου να πραγματοποιήσουν την έρευνα τους. Σ' αυτές τις ομάδες προβλήθηκαν με ακανόνιστη σειρά διάφορες αηδιαστικές εικόνες και ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Οι ομάδες που πρώτα είδαν τις αηδιαστικές εικόνες κι έπειτα τις ερωτικές ταινίες, είχαν μειωμένη ερωτική επιθυμία - περίπου 4 φορές κάτω από τις υπόλοιπες.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: