ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΧΑΜΟΣ στον Alpha !! Μαντάρα τα έκανε ο Λαζόπουλος..

Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας την καμπάνα των 30.000 ευρώ, πρόστιμο που είχε επιβληθεί από το ΕΣΡ στον...
τηλεοπτικό σταθμό Αλφα, λόγω των όσων ακούστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή Αλ Τσαντίρι Νιους στις 25 Οκτωβρίου του 2011 για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, χρησιμοποιήθηκαν φράσεις χυδαίες για την πολιτική κατάσταση με τον Λάκη Λαζόπουλο να εμφανίζεται ως μούτσος ενός πλοίου που ήταν η …κυβέρνηση. Για το ΕΣΡ από καμία διάταξη νόμου δεν προκύπτει ότι συγχωρείται η ασυδοσία των σατιρικών εκπομπών.

«Η διάταξη του άρθρου 15 παρ.2 του Συντάγματος είναι γενικής ισχύος και επομένως και οι σατιρικές εκπομπές πρέπει να έχουν την ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας» αναφέρει το ΕΣΡ και η επίμαχη εκπομπή «έχει υπερβεί τα ανεκτά όρια της σάτιρας και στερείται της επιβαλλόμενης από το Σύνταγμα και το νόμο ποιότητας». Στην συνέχεια ο τηλεοπτικός σταθμός προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 2241/2015 απόφασή τους απέρριψαν ως αβάσιμη την προσφυγή του τηλεοπτικού σταθμού και επικύρωσαν την απόφασή του ΕΣΡ. Οι σύμβουλοι Επικρατείας στην απόφασή τους επισημαίνουν ότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση να χρησιμοποιούν ευπρεπή γλώσσα, όπως επιβάλλει ο κανονισμός του ΕΣΡ και το Σύνταγμα, ακόμη και στις σατιρικές εκπομπές.

«Η υποχρέωση αυτή” σημειώνει το ΣτΕ «δεν αφορά μόνο ειδησεογραφικές, πολιτικές και εν γένει ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και τις εκπομπές ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως, είναι η επίμαχη, οι οποίες δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση να υπηρετούν τους τασσόμενους σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, ενώ, άλλωστε, η ψυχαγωγία δεν είναι, άνευ ετέρου, συνυφασμένη με τη χρήση εκφραστικών μέσων χαμηλής ποιότητας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: