ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Bild: Τριετές πρόγραμμα με 51 δισ. ευρώ θα πάρει η Ελλάδα

«Το μνημόνιο θα έχει και δυνατότητα επέκτασης με περισσότερα χρήματα»
Τριετές και ύψους 51 δισ. ευρώ θα είναι το νέο μνημόνιο που...
εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους θα συνάψει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Το δημοσίευμα της Bild φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το δίκτυο Dow Jones που κάνει επίσης λόγο για τριετές πρόγραμμα, την ώρα που μόλις λίγο μετά τις 12 επιβεβαιώθηκε από τον ESM ότι έλαβε επίσημο αίτημα για νέο πρόγραμμα.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται πηγές μέσα από τη Μπούντεσταγκ για το ρεπορτάζ της και σημειώνει ότι θα έχει δυνατότητα επέκτασης, υπό την προϋπόθεση ότι οι προαπαιτούμενες ενέργειες που θα προβλέπονται θα έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία.

Σύμφωνα με τη Bild το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας θα καλυφθεί με το ποσό το οποίο υποδείκνυε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην περιβόητη έκθεσή του.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα επέκτασης, τότε το ποσό αναμένεται να ανέβει σημαντικά.

«Το γερμανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να δώσει την έγκριση για το νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας» αναφέρει η Bild, αναφερόμενη στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ.

Αναφορικά με την επιδεινούμενη κρίση στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, η Bild σημειώνει ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει άμεσα δράση για περαιτέρω ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, καθώς είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Μάλιστα, η Bild σημειώνει ότι το πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί άμεσα, καθώς το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας δεν αντέχει άλλο.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: