ΣΙΝΕ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ξεκάθαρο προβάδισμα του ΟΧΙ παρά το όργιο τρομοκρατίας

“Δεν κάνει πίσω ο ελληνικός λαός”
Δημοσκόπηση που αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ώρες καταγράφει ξεκάθαρο προβάδισμα του...

ΟΧΙ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που εξασφάλισε Το ΧΩΝΙ.gr!

Αν και η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου (δηλαδή έχει ενσωματώσει ψήφους πολιτών με τις τράπεζες κλειστές) το προβάδισμα του ΟΧΙ είναι σαφές. Μάλιστα - και αυτό είναι εντυπωσιακό και ενδεικτικό του ότι ο ελληνικός λαός δεν πτοείται από το κλίμα τεχνητής τρομοκρατίας - οι ψήφοι της 30ης Ιουνίου δείχνουν αυξητική τάση στα ποσοστά του ΟΧΙ.

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα προηγείται με 12 μονάδες από το μνημονιακό ΝΑΙ: 51,5% διαλέγουν ΟΧΙ, 37% ναι ενώ το 11.5% δηλώνει αναποφάσιστο.

Ο κόσμος δείχνει ότι θα είναι παρών στις κάλπες αφού το 90% δηλώνει ότι προτίθεται να συμμετάσχει στη δημοσκόπηση.

Βάσει του υπόλοιπου ερωτηματολογίου, οι περισσότεροι πολίτες κρίνουν ότι είναι σωστή η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενώ η σημαντική πλειοψηφία των συμμετεχόντων κρίνει ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Θεσμούς ήταν ένας έντιμος συμβιβασμός.

Στην ερώτηση ποια ήταν η επιδίωξη των δανειστών στη διαπραγμάτευση, οι μισοί κρίνουν ότι είχαν στόχο να ρίξουν τη κυβέρνηση Τσίπρα ή να δώσουν ένα τιμωρητικό παράδειγμα σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου με έντονα οικονομικά προβλήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 20% εκτιμά ότι οι δανειστές ήθελαν να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Η δημοσκόπηση συνοδεύεται και από γκάλοπ πρόθεσης ψήφου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρή πτώση στη δύναμη του ενώ πτώση... καταφέρνει να έχει και η ΝΔ του Σαμαρά. Οι ΑΝΕΛ παραμένουν σταθεροί στα ποσοστά τους (όπως και το Ποτάμι) ενώ ΠΑΣΟΚ, κκε, Χρυσή Αυγή έχουν πτώση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: