ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ο Κουρουμπλής «ξηλώνει» όλους τους διοικητές των νοσοκομείων και διορίζει τους δικούς του!

Την ώρα που ο Τσίπρας δίνει μάχη στις Βρυξέλλες να πείσει ότι η Ελλάδα προχωράει σε μεταρρυθμίσεις, στη Βουλή ψηφίστηκε τροπολογία του υπουργού Υγείας με την οποία...
παύονται οι διοικήσεις, χωρίς καμία αποζημίωση και «τοποθετούνται» νέοι με διετή θητεία

Παύονται όλοι οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων, με τροπολογία που ψήφισε χθες η Βουλή και την οποία είχε καταθέσει προ ημερών ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι οι απερχόμενοι διοικητές δεν θα λάβουν αποζημίωση, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για τον διορισμό νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, διετούς θητείας σύμφωνα με τα αξιολογικά κριτήρια της παρ.2 του άρθρου 2 του Ν.4052/2012.
Σημειώνεται ότι η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να παύσει με απόφασή του τους υφιστάμενους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές, αζημίως για το Δημόσιο, και να ορίσει νέους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι υφιστάμενοι διοικητές των νοσοκομείων έχουν τριετή θητεία, επιλέχθηκαν με βάση επιτροπή αξιολόγησης που είχε συσταθεί και, στην πλειονότητά τους, τοποθετήθηκαν στις αρχές του 2014.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην τροπολογία, η προηγούμενη αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων διοικητών δεν έγινε με βάση τα προσόντα τους, αλλά η σχετική Επιτροπή επιλογής περιορίστηκε απλώς στη σύνταξη προσχηματικού – αλφαβητικού και όχι αξιολογικού καταλόγου με αποτελέσματα ο διορισμός τους να μην χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και αξιοκρατία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η τοποθέτηση νέων διοικητών επιλογής υπουργού αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο, προκειμένου το υπουργείο Υγείας να επεξεργαστεί νέο θεσμικό πλαίσιο για τις διοικήσεις των νοσοκομείων και άλλων οργανισμών που εποπτεύονται από αυτό. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στη Βουλή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι από τους διοικητές που ήδη υπηρετούν και ήταν συνεργάσιμοι το προηγούμενο διάστημα να αξιοποιηθούν ξανά. Πάντως, θεωρείται πολύ πιθανό διοικητές που θα απομακρυνθούν να προσφύγουν –ανεξάρτητα της τροπολογίας– στη δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν αποζημίωση.

ienimerosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: