ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μεγάλη απάτη με σχολικές εκδρομές

Στον εντοπισμό ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα την Αθήνα, το οποίο υποσχόμενο τη διοργάνωση σχολικών εκδρομών σε Ελλάδα και εξωτερικό, εξαπάτησε...
εκατοντάδες μαθητές σχολείων ανά τη χώρα, οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, οι δύο ιδιοκτήτες του γραφείου, ηλικίας 49 και 58 ετών, καθώς και ένας 42χρονος υπάλληλος (γιος της 58χρονης), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απάτη».

Προηγήθηκαν καταγγελίες διευθυντών τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με ταξιδιωτικό πρακτορείο, στο οποίο κατέβαλαν οι μαθητές των σχολείων προκαταβολές, για εκδρομές στην Αθήνα, οι οποίες ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

Από την περαιτέρω έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής, Μεσσηνίας και Πατρών, διαπιστώθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο, οι δράστες εξαπάτησαν μαθητές, πέντε ακόμη σχολείων των εν λόγω περιοχών, σχετικά με εκδρομές στο εξωτερικό, καθώς και τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην περιοχή των Ιωαννίνων, στον οποίο δεν κατέβαλαν την προβλεπόμενη αποζημίωση, για τη διαμονή μαθητών.

Σημειώνεται ότι, ανάλογη δικογραφία έχει ήδη υποβληθεί από το Τμήμα  Ασφαλείας Άρτας, για απάτη σε βάρος μαθητών σχολείου σε περιοχή αρμοδιότητάς του.

Όπως προέκυψε, η συνολική οικονομική ζημία που προκάλεσαν οι υπεύθυνοι του ταξιδιωτικού πρακτορείου, κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2013 – Απριλίου 2015 και αντιστοίχως το χρηματικό ποσό που παρανόμως προσπορίστηκαν, ανέρχεται στις 51.970 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

radio1d.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: