ΣΙΝΕ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Έληξε και επίσημα το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

Και τυπική πλέον η χρεωκοπία - Ληξιπρόθεσμες οι οφειλές προς το ΔΝΤ


Από τη 01:00 ώρα Ελλάδας, και έπειτα η χώρα μας έγινε και...
επίσημα η πρώτη αναπτυσσόμενη χώρα που δεν κατέβαλε τις δόσεις που όφειλε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έτσι τυπικά είναι αντιμέτωπη με την χρεωκοπία.

Το ΔΝΤ περίμενε μέχρι και αυτή την ώρα μήπως και η Ελλάδα έστελνε την τελευταία δόση, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε και πλέον, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τις ΗΠΑ η Κριστίν Λαγκαρντ θα ενημερώσει το ΔΣ του Ταμείου απόψε ή και αύριο (ώρα Ελλάδας).

Λογικά στη συνέχεια θα συγκληθεί έκτακτο ΔΣ και εκεί θα επιβεβαιωθεί ότι τα χρέη της Ελλάδας είναι ληξιπρόθεσμα και θα σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις του ΔΝΤ.

Το CNN μετράει αντίστροφα για την ελληνική χρεωκοπία

Αντίστροφη μέτρηση για τη χρεοκοπία της Ελλάδας πραγματοποιεί το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, σε ζωντανή σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η συγκέντρωση περισσότερων από 20.000 ανθρώπων, που διαδήλωσαν υπέρ του«Μένουμε Ευρώπη», παράλληλα με το πρόγραμμά του.

Τυπικά, ο χρόνος λήγει για την Ελλάδα στη 01:00 τα ξημερώματα, καθώς εκείνη την ώρα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα διάσωσης του ESM και η δόση του ΔΝΤ που δεν πληρώθηκε μετατρέπεται σε ληξιπρόθεσμη.

Αν και η κίνηση χαρακτηρίζεται ασυνήθιστη αξίζει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον των ξένων media για τις δραματικές εξελίξεις στη χώρα μας είναι γνωστό και αυξάνει όσο περνά ο χρόνος.

Στη μια ακριβώς


Δεν υπάρχουν σχόλια: