ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μετέφεραν Υπουργοί & Βουλευτές της Συγκυβέρνησης χρήματα στο εξωτερικό;

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 

Έπειτα από πέντε ολόκληρους μήνες άγονης διαπραγματευτικής διαδικασίας -η οποία ήδη έχει στοιχίσει...
βαρύτατα στη χώρα και στην οικονομία, καθώς επιστρέψαμε και πάλι στην ύφεση, το κράτος έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών και το τραπεζικό σύστημα επιβίωνε μόνον λόγω των ενέσεων του ELA- αποφασίσατε να προχωρήσετε στη διενέργεια δημοψηφίσματος. Σε αυτό, το ουσιαστικό ερώτημα που αναδεικνύεται είναι σαφώς το «Ναι» ή το «Όχι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το γεγονός ότι αυτή η κίνηση έγινε κατά τρόπο αιφνιδιαστικό, και παρά τις διαβεβαιώσεις έως πρότινος ότι δεν ήταν στις προθέσεις σας, και τη στιγμή ακριβώς που λήγει το υφιστάμενο πρόγραμμα, εύλογα δημιούργησε συνθήκες πανικού στους καταθέτες, οι οποίοι συνωθούνταν στα ATM για να αποσύρουν τα χρήματά τους μέχρι την απόφασή σας για κλείσιμο των τραπεζών.
Ταυτόχρονα, έκδηλος είναι ο φόβος στο σύνολο των πολιτών ότι η απόφαση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, οδηγεί εντέλει εκτός της ευρωζώνης και στην υιοθέτηση εθνικού νομίσματος. Οι καταστροφικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης διαφαίνονται ήδη ζωηρά στον ορίζοντα, και οι διαστάσεις του εθνικού δράματος, αν οι ανεύθυνες αποφάσεις της κυβέρνησής σας υλοποιηθούν, θα είναι κολοσσιαίες και απειλούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα ερειπίων.
Οι υπουργοί και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τη Χρυσή Αυγή(!), υπερψήφισαν την πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου. Και μάλιστα, τόσο στις ομιλίες τους κατά τη συζήτηση στη βουλή, όσο και στις δημόσιες δηλώσεις τους εκφράζουν τη βεβαιότητα για την επικράτηση του «Όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα και κυρίως την αισιοδοξία τους ότι η Ελλάδα, παρ’ όλο το αποτέλεσμα που επιδιώκουν, δεν πρόκειται τελικά να βγει εκτός ευρώ και ευρωζώνης. Αντιθέτως, κατηγορούν όσους προειδοποιούν για τα επερχόμενα δεινά ότι ασκούν «τρομοκρατία» στους πολίτες.
Επειδή, όμως, τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται από ανάλογες πράξεις, είναι εύλογο οι πολίτες να αναμένουν από το σύνολο των βουλευτών και των υπουργών της συγκυβέρνησης που στηρίζουν το δημοψήφισμα και διαβεβαιώνουν ότι στη χώρα δεν θα συμβεί «ατύχημα» και δεν θα εξέλθει από την ευρωζώνη, να μην έχουν προχωρήσει -ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες ημέρες- σε μεταφορά καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού. Περιττό είναι να αναφέρουμε ότι εφόσον έχουν συμβεί τέτοιες πράξεις πρόκειται για σκάνδαλο με πολιτικές και όχι μόνον προεκτάσεις!

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός:

1.      Υπάρχουν υπουργοί της κυβέρνησής σας ή/και βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση που έχουν μεταφέρει χρηματικά ποσά από τραπεζικές τους καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού;
2.      Προτίθεστε να ζητήσετε να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου;
3.      Υπάρχει για εσάς ζήτημα ηθικής τάξης αν μέλη της κυβέρνησής σας ή βουλευτές που σας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: