ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ποιοι «τέλειωσαν» την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Ποιος έμεινε πραγματικός φίλος της χώρας μέχρι το τέλος...
Έτοιμοι να δείξουν την πόρτα της εξόδου στον Αλέξη Τσίπρα είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που...

έστρεψαν τα πυρά τους στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντάς του ότι αποσταθεροποίησε όλο αυτό το διάστημα το κοινό νόμισμα.

Η Άγκελα Μέρκελ έστειλε το επίσημο τελεσίγραφο και οι Ευρωπαίοι εταίροι του Αλέξη Τσίπρα του είπαν ότι απέτυχε να εκτιμήσει τις προσπάθειες των ψηφοφόρων και των φορολογούμενων της Ευρώπης να βοηθήσουν τους Έλληνες και τον κατηγόρησαν για αύξηση της έντασης στην περιοχή.

Η Λιθουανή πρόεδρος Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε επιτέθηκε σφοδρά στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ νωρίτερα στο Eurogroup, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από την ΕΚΤ και την Κομισιόν να καταθέσουν λεπτομερώς τα σχέδιά τους για να προασπίσουν το υπόλοιπο μπλοκ από ένα πιθανό Grexit. «Ένα μακρόχρονο ταμπού έναντι σε κάθε συζήτηση τέτοιων σχεδίων είχε παραμεριστεί», είπε ένας αξιωματούχος.

Η δυσαρέσκεια για την κίνηση της Αθήνας να προκαλέσει δημοψήφισμα εκδηλώθηκε από ηγέτες των Βαλτικών χωρών ιδιαίτερα, που έθεσαν στον κ. Τσίπρα το ερώτημα «τι αποτέλεσμα θα είχε ένα δημοψήφισμα στις χώρες τους με ερώτημα εάν θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το Bloomberg στις επιθέσεις μπροστά ήταν και ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ.

Στο πλευρό του Αλεξη Τσίπρα βρέθηκε η Κύπρος και ο Νίκος Αναστασιάδης. Ωστόσο επί της ουσίας άλλος σύμμαχος που να υποστηρίξει τόσο έντονα την Ελλάδα δεν υπήρξε.

Ο Γάλλος Πρόεδρος υπό τις σφοδρές επικρίσεις και πιέσεις αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να μπει στη λογική του τελεσιγράφου ευρώ ή δραχμή, αν και εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ.

Σε ανάλογο κλίμα και ο Ιταλός Ματέο Ρέντσι, που παρείχε μια σχετική στήριξη στην Ελλάδα, καθώς εκτιμάται ότι αν η Αθήνα πληγεί ανεπανόρθωτα θα έρθει και η σειρά της Ιταλίας.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: