ΣΙΝΕ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Νέα θεραπεία χαρίζει χρόνια σε ασθενείς με καρκίνο του δέρματος

Είναι η πρώτη φορά που μία νέα θεραπεία για τους ασθενείς με καρκίνο του δέρματος είναι διαθέσιμη στη Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για μία...
θεραπεία, πουεπεκτείνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών έως και δέκα χρόνια.

Εντάσσεται σε ένα νέο τύπο φαρμάκων, στη λεγόμενη ανοσοθεραπεία, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος ώστε να μπορεί να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα. Χορηγείται με ένεση κάθε δύο εβδομάδες και κοστίζει 5.600 λίρες το μήνα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν αναμονή έγκρισης από το Cancer Drugs Fund.

«Το νέο φάρμακο είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη θεραπεία του προχωρημένου μελανώματος και μας παρέχει μια νέα, αποτελεσματική επιλογή στην καταπολέμηση του καρκίνου αυτού. Η ανοσοθεραπεία έχει αρχίσει να γίνεται βασικό μέρος του οπλοστασίου της θεραπείας κατά του καρκίνου και βλέπουμε όλο και περισσότεροι ασθενείς να επιβιώνουν με την χρήση αυτών των φαρμάκων», σημειώνει ο επικεφαλής της επιστημονικής μελέτης για την εν λόγω θεραπεία, Τζον Γουάγκσταφ.

Όπως διαπίστωσε, μελετώντας στοιχεία από 418 ασθενείς, το ποσοστό επιβίωσης ένα χρόνο μετά την λήψη του νέου φαρμάκου ήταν κατά 56% υψηλότερο σε σχέση με εκείνους που έλαβαν τυπική χημειοθεραπεία.

Μάλιστα, σε ορισμένους ασθενείς οι καρκινικοί όγκοι είχαν συρρικνωθεί περισσότερο από 50%, ένα ποσοστό αρκετά υψηλό, που τους δίνει τη δυνατότητα να ζήσουν ξανά μία φυσιολογική ζωή.

Σημειώνεται ότι τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος έχουν πενταπλασιαστεί από το 1970 μέχρι σήμερα στη Βρετανία, με 13.300 νέες περιπτώσεις να εμφανίζονται ετησίως.


altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: