ΣΙΝΕ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Γρανίτα καρπούζι

Ένα γλυκάκι που θα σε δροσίσει τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας!

Θα χρειαστείς


2 φλυτζάνια χυμό καρπούζι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
2 φύλλα ζελατίνης
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ

Εκτέλεση
Θα ξεκινήσεις από τον χυμό καρπούζι,για να τον φτιάξεις μπορείς απλά να πολτοποιήσεις το καρπούζι με ένα πισούνι και στην συνέχεια να αφαιρέσεις τα κουκούτσια. 
Σε ένα κατσαρολάκι θα βάλεις την ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά. Τώρα χτυπάς για λίγο στο μπλέντερ τον χυμό καρπούζι με τα φύλλα ζελατίνης και τον χυμό του λεμονιού. 
Ανακατεύεις τον χυμό με το σιρόπι που έφτιαξες και το τοποθετείς στην κατάψυξη. 
Μετά από 2-3 ώρες που θα έχει παγώσει το βγάζεις από την κατάψυξη το χτυπάς για λίγο στο μπλέντερ για να ρευστοποιηθεί λίγο και σερβίρεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: