ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Λύθηκε (επιτέλους) η σπαζοκεφαλιά για το «Χωριό των Κοιμωμένων»!!!

Ποιο ήταν το υπνωτικό;

Λύθηκε το μυστήριο πίσω από το «Χωριό των Κοιμωμένων» στο Καζακστάν, όπου οι κάτοικοι έπεφταν σε βαθύ ύπνο χάνοντας τις αισθήσεις τους για μέρες.



Φταίχτης αποδείχθηκε ότι είναι το εγκαταλειμμένο από τη σοβιετική εποχή ορυχείο ουρανίου, το οποίο εκπέμπει υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα μειώνοντας τα επίπεδα οξυγόνου και δηλητηριάζοντας τους κατοίκους του χωριού Καλάτσι που είναι χτισμένο πάνω του.

Οι κάτοικοι κοιμούνται για μέρες, ενώ οι άντρες όταν ξυπνούν εκδηλώνουν μεγάλη όρεξη για σεξ. Κάποιοι από αυτούς, που νοσηλεύτηκαν για να παρακολουθηθεί το φαινόμενο του ύπνου-ληθάργου, όταν ξύπνησαν, ύστερα από 12 ώρες ή ακόμα και από έξι ημέρες, περπατούσαν έχοντας στύση. Αυτή η σταθερή κατάσταση σεξουαλικής διέγερσης μπορεί να διαρκέσει μέχρι ένα μήνα.

Τα δε παιδιά ξυπνώντας εκδηλώνουν ως επί το πλείστον ψευδαισθήσεις. Ενα κορίτσι έβλεπε τη μητέρα του να έχει προβοσκίδα ελέφαντα αντί για μύτη, ενώ ένα αγόρι έβλεπε άλογα και λάμπες να πετούν γύρω από το κεφάλι του.

Χαιρετίζοντας τη λύση του μυστηρίου, ο αντιπρόεδρος του Καζακστάν Μπερντιμπέκ Σαπαρμπάγεφ δήλωσε: «Τα αίτια της παράξενης ασθένειας του ύπνου έχουν προσδιοριστεί. Υστερα από πολλές ιατρικές εξετάσεις οι ερευνητές μάς επιβεβαίωσαν ότι το μονοξείδιο του άνθρακα πρέπει να κατηγορηθεί για την επιδημία του ύπνου στο χωριό Καλάτσι».

Εκκένωση

Ανεξάρτητα τεστ, που έγιναν από εμπειρογνώμονες στην Πράγα και τη Μόσχα, έδειξαν ότι τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα στον αέρα είναι δέκα φορές υψηλότερα των φυσιολογικών. 

Τώρα που η αιτία είναι γνωστή, το Καλάτσι, 400 χλμ. από τα σύνορα με τη Ρωσία, και η γειτονική πόλη-φάντασμα Κρασνογκόρσκ, που πλήττεται επίσης από την επιδημία, άρχισαν να εκκενώνονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: