ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ένας Φινλανδός στην Ελλάδα εξηγεί γιατί δε μας θέλουν στο ευρώ

Η σκληρή στάση της κυβέρνησής του και η γνώμη τους για τους Έλληνες.
Στη σκληρή στάση της Φινλανδίας απέναντι στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο...
φινλανδός πολιτικός αναλυτής Τέμου Λέχτινεν, εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης της χώρας του βορρά και τους λόγους της επιμονής της ακόμη και σε ένα Grexit.

Σύμφωνα με τον κ. Λέχτινεν, ο οποίος εργάζεται στην Ελλάδα και μιλά άπταιστα τα ελληνικά, η σκληρή στάση οφείλεται στο κόμμα των «Αληθινών Φινλανδών», που αποτελεί σημαντικό εταίρο της τρικομματικής κυβέρνησης της Φινλανδίας. Το κόμμα απείλησε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνεργασίας σε περίπτωση που βοηθηθεί η Ελλάδα.

«Και τα τρία κόμματα που υπάρχουν στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η βάση που έχει δώσει η Ελλάδα δεν φτάνει ούτε καν για να ανοίξουν συζητήσεις για το πακέτο βοήθειας», σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ενώ επικαλούμενος πηγές του από τις Βρυξέλλες ανέφερε πως «δυστυχώς αξιοπιστία προς την ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει ή είναι κοντά στο μηδέν».

«Νομίζω ότι δεν είναι μόνο η Φινλανδία που έχει αρνητική στάση. Νομίζω ότι αυτή η στάση είναι ιστορική στάση. Οι Αληθινοί Φινλανδοί έχουν ψηφίσει δύο φορές κατά του πακέτου για την Ελλάδα. Δεν θα είναι έκπληξη να πουν και τρίτη φορά όχι».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Λέχτινεν, σχεδόν τέσσερις στους πέντε Φινλανδούς λένε όχι για την Ελλάδα αυτή τη φορά. «Μέχρι σήμερα, τα μέτρα έχουν περάσει με πολιτικές αποφάσεις ενάντια στη βούληση του λαού, γιατί περίπου 70% των Φινλανδών θεωρούν ότι τα προβλήματα των Ελλήνων υπάρχουν λόγω των Ελλήνων, η ελληνική κυβέρνηση τα έχει δημιουργήσει και δεν φταίει κανένας άλλος».

«Αυτό μπορεί να μην ισχύει αλλά αυτή δυστυχώς είναι η άποψη του λαού», συμπλήρωσε.

«Είναι μεγάλη απογοήτευση ότι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Δεν θα ήθελα να βλέπω την Ευρώπη και την ιδέα του ευρώ να διαλύεται», κατέληξε ο πολιτικός αναλυτής.


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: