ΣΙΝΕ

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Τοπίο στην ομίχλη!!! - το πλοίο μετά την προσάραξη στα βράχια video

Πυκνή ομίχλη σκέπασε από τα ξημερώματα πολλές περιοχές στο Αιγαίο, προκαλώντας προβλήματα στην εκτέλεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι με καΐκια που έσπευσαν άμεσα στο πλοίο ενώ από την πρώτη στιγμή πάνω στο καταμαράν μετέβη ο λιμενάρχης της Τήνου.


Το πρωί της Κυριακής το επιβατηγό ταχύπλοο σκάφος «Flying Cat 4» προσάραξε σε αβαθή νερά έξω από το λιμάνι της Τήνου και οι προσπάθειες αποκόλλησής του από το σημείο ξεκίνησαν περίπου στις 13.00.

Το πλοίο μετέφερε 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα. Καράβι από τη Μύκονο έφθασε στο σημείο σε περίπου 2 ώρες για να ρυμουλκήσει το «Flying Cat 4».

Η προσάραξη του ταχύπλοου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ραφήνα - Τήνο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Ίο - Σαντορίνη έγινε με την πλώρη χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ το σημείο όπου το ταχύπλοο «κάθισε» είναι αμμώδες με πέτρινες πλάκες.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι με καΐκια που έσπευσαν άμεσα στο πλοίο, ενώ από την πρώτη στιγμή πάνω στο καταμαράν μετέβη ο λιμενάρχης της Τήνου, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες για την ασφαλή μετεπιβίβαση των επιβατών.















Σύγκρουση λιμενικού σκάφους με κρουαζιερόπλοιο

Η ομίχλη που κάλυπτε τη θαλάσσια περιοχή της Χίου ήταν η αιτία να συγκρουστεί το πρωί ένα λιμενικό σκάφος με το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» που εκείνη την ώρα διερχόταν ανοιχτά του Καρφά με σκοπό να αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι του νησιού.

Το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σύγκρουση ήρθε ως αποτέλεσμα της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής στο στενό μεταξύ Χίου και Τσεσμέ.

Λόγω της μειωμένης ορατότητας, που δεν ξεπερνούσε τα 10 μέτρα, το πλοίο εμβόλισε το ναυαγοσωστικό σκάφος. Από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Με πληροφορίες από tinostoday.gr και politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: