ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Europa League: Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1 [βίντεο]

Ο δικέφαλoς ηττήθηκε με 2-1 από την Λοκομοτίβα αλλά έχει ελπίδες για πρόκριση
Τα… έκανε θάλασσα στο Ζάγκρεμπ, όμως ο Μακ του δίνει σοβαρές ελπίδες για ανατροπή.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα 2-1 κόντρα στην Λοκομοτίβα, αλλά το γκολ του Σλοβάκου στο φινάλε αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της πρόκρισης, που θα κριθεί στην Τούμπα.

Παρά την καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είδε τους Κροάτες να του… κάνουν την ζημιά. Σε αντίθεση με τους παίκτες του Τούντορ, αυτοί του Τσάτσιτης σημάδευαν σωστά και στις δύο μεγάλες τους ευκαιρίες νίκησαν τον Όλσεν με τους Κόλαρ (30’) και Αντριάσεβιτς (45’). Πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του ο «δικέφαλος του Βορρά» στο δεύτερο 45λεπτο. Παρά τις ευκαιρίες, πάντως, το γκολ δεν ερχόταν, ενώ λίγο έλειψε να δεχτεί και τρίτο στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων. Στο φινάλε, ο Μακ από… μοιραίος έγινε αυτός που ξύπνησε για τα καλά τις ελπίδες της ομάδας του μειώνοντας σε 2-1.

Την επόμενη Πέμπτη (23/07) το δεύτερο ματς των δύο ομάδων στην Τούμπα.
Το ματς:
Μπορεί η Λοκομοτίβα να μπήκε κάπως καλύτερα στο γήπεδο, όμως ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, έχοντας δοκάρι με τον Μακ μόλις στο 6ο λεπτό. Το ξεκίνημα της ομάδας του Τούντορ «τρόμαξε» τους Κροάτες, που έπαιξαν πιο συντηρητικά ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που επιχείρησαν να κόψουν τον… αέρα των αντιπάλων τους με δυνατά μαρκαρίσματα. Οι Θεσσαλονικείς έμειναν συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους, πίεσαν και μπορούν να νιώθουν άτυχοι από το ότι δεν βρήκαν δίχτυα στο πρώτο 20λεπτο.

Το γρήγορο αλλά και απλό παιχνίδι του «δικέφαλου του Βορρά» συνέχισε να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άμυνα της Λοκομοτίβα, που χάρη στην παρουσία του Ζελένικα και την απροσεξία του Μακ κρατούσε το «μηδέν». Αυτό που για μισή ώρα δεν έκανε ο ΠΑΟΚ, το έκαναν οι Κροάτες. Στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, ο Κόλαρ αποδείχτηκε «λίρα εκατό» νικώντας (30’) τον Όλσεν από πλάγια θέση. Παρά το σοκ, οι παίκτες του Τούντορ άγγιξαν την ισοφάριση, όμως ο Κίτσιου πέταξε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία (36’). Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα με το τέλος του ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην έχει ανάσες, οι Κροάτες δεν… έπαιζαν και εκμεταλλεύτηκαν με τον Αντριάσεβιτς μια αδράνεια έπειτα από κόρνερ διπλασιάζοντας τα τέρματά τους.

Με το σκορ στο 2-0, η Λοκομοτίβα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να μην επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να γίνουν απειλητικοί. Από την μεριά του, ο «δικέφαλος του Βορρά» εμφανίστηκε κάπως πιο φρέσκος και ζόρισε την αντίπαλη άμυνα, όμως ο Ζελένικα είπε «όχι» στην μεγαλύτερη φάση με τον Σαλπιγγίδη (55’). Σε αργό ρυθμό, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παραμείνει στην επίθεση, όμως η μαζική άμυνα της ομάδας του Τσάτσιτς δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Η είσοδος των Μαντούρο και Μυστακίδη «ζωήρεψε» την κατάσταση με τα άκρα να δίνουν και πάλι βοήθειες και να βγάζουν ευκαιρίες, που πέρασαν και πάλι ανεκμετάλλευτες. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε σημαντικά στις αντεπιθέσεις της Λοκομοτίβα, που θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι πάγωσαν τον ρυθμό, κράτησαν ψηλά τις γραμμές τους, όμως ο Μακ κατάφερε επιτέλους να βρει δίχτυα στις καθυστερήσεις (90+1’) αλλάζοντας τα δεδομένα ενόψει του επαναληπτικού.

Λοκομοτίβα Ζ. (Άντε Τσάτσιτς): Ζελένικα, Μπαρτόλετς, Μρτσέλα, Πρέγκλα, Σόβσιτς, Μπεγκόνια, Μπρούσιτς, Αντριάσεβιτς, Λέκο, Μάριτς (73’ Μίσιτς), Κόλαρ (65’ Ντολεζάλ)

Στον πάγκο: Πούλιτς, Φιόλιτς, Γκρζαν, Κάπαν, Φιλίποβιτς

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτρο, Κίτσιου, Σκόνδρας (79’ Ρατς), Κάτσε, Τζιόλης (61’ Μαντούρο), Μακ, Πέλκας, Σαλπιγγίδης (68’ Μυστακίδης)

Στον πάγκο: Χαρίσης, Μελισσάς, Κοροβέσης, Πούγγουρας

Διαιτητής: Γιούρι Μοζαρόφσκιι (Ουκρανία)
Γήπεδο: Μάξιμιρ

sport-fm.gr


Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-1 (goals)
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: