ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Αισιόδοξοι και προβληματισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει Grexit, αλλά οι αποφάσεις είναι δύσκολες»!

«θα υπογράψουμε συμφωνία» επιμένουν στελέχη της κυβερνητικής παράταξης και χαρακτηρίζουν «προπαγάνδα τα περί δραχμής», αλλά...
αγωνιούν για τα σκληρά μέτρα. 

Τι λένε σήμερα Φίλης, Βίτσας, Παπαδημούλης, αλλά και ο Μάρδας 

Η επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας και όχι η ρήξη με την Ευρώπη αποτελούν τη βασική επιδίωξη της κυβέρνησης, τονίζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους την Πέμπτη.

Ο Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα δραχμής. «Είναι προπαγάνδα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει βιώσιμη συμφωνία.

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι οι αποφάσεις είναι δύσκολες και ότι το πρόγραμμα που βρίσκεται υπό συζήτηση περιλαμβάνει σκληρά μέτρα. «Επιδίωξή μας να είναι κοινωνικά δίκαιο» πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Βίτσας, από την πλευρά του, τόνισε στο Mega ότι «τα σενάρια περί Grexit οδηγούν μόνο σε διάσπαση της ευρωζώνης» και ότι η κυβέρνηση θα πάει σε συμφωνία. «Δεν θα βγάλει η κυβέρνηση τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Είναι άλλωστε το διαπραγματευτικό μας χαρτί. Υφιστάμεθα bullying από κύκλους ακραίων στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει το νούμερο για τα δημοσιονομικά μέτρα και τόνισε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

«Είμαι αισιόδοξος, και θεωρώ ότι έστω και μια κακή συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα από ένα καθεστώς μη συμφωνίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

«Το Grexit πρέπει να αποκλειστεί οριστικά την Κυριακή. Πλήρης και λεπτομερής πρόταση, χρέος και αναπτυξιακό πακέτο είναι τα “κλειδιά”» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης Μέσω Twitter.

Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, ωστόσο, αγωνιούν μήπως «κάτι στραβώσει»τα τελευταία 24ωρα στη διαπραγμάτευση ή μήπως κάποιοι ευρωπαϊκοί κύκλοι επιχειρήσουν να βάλουν προσκόμματα στη συμφωνία, αποσκοπώντας σε ένα Grexit και στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο για μία πολιτική μάχη που δίνεται πια και επισημαίνουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής άνοιξαν τα χαρτιά όλων των πλευρών.


ienimerosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: