ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Ξέρω πως το Grexit είναι σχέδιο του Σόιμπλε ....γιατί μου το είπε

Νέο άρθρο του πρώην υπουργού Οικονομικών στην Die Zeit

Νέο άρθρο σχετικά με τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών της...

Γερμανίας πρόκειται να δημοσιευτεί την Τρίτη στην γερμανική εφημερίδα Die Ziet, γραμμένο από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννη Βαρουφάκη. Την προδημοσίευση μάλιστα ανήρτησε σήμερα στο blog του και την προώθησε μέσω τwitter προ ολίγου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο νέο του άρθρο ο κ. Βαρουφάκης«πέντε μήνες έντονων δημοσιεύσεων ανάμεσα στην Γερμανία και στο Eurogroup ποτέ δεν είχαν προοπτική να επιτύχουν».

«Καταδικασμένες να οδηγήσουν σε αδιέξοδο, ο σκοπός τους ήταν να προετοιμάσουν το έδαφος για αυτό που ο κ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει πως ήταν η «βέλτιστη λύση» πολύ πριν εκλεγεί η κυβέρνησή μας: Ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βγει εκτός ευρωζώνης ώστε να υποταχθούν και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη που αντιστέκονται στο προσωπικό του σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ευρωζώνης» συνεχίζει ο υπουργός.

Όπως εξηγεί μέσω του ιστολογίου του αυτό δεν είναι θεωρία. «Πώς μπορώ να ξέρω ότι Grexit είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου Δρ Σόιμπλε για την Ευρώπη» διερωτάται ο πρώην υπουργός. «Επειδή μου το είπε» απαντά.

Όπως εξηγεί παρακάτω δεν «έγραψα αυτό το άρθρο ως Έλληνας πολιτικός που επικρίνει τον γερμανικό Τύπο για την δυσφήμηση των λογικών προτάσεων μας, ούτε για την άρνηση του Βερολίνου να εξετάσει σοβαρά το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά ούτε εξαιτίας της πολιτικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προκαλέσει ασφυξία στην κυβέρνησή μας και τέλος ούτε για την απόφαση του Eurogroup να δώσει στην ΕΚΤ το πράσινο φως για να κλείσει τις τράπεζες μας.

Έγραψα αυτό το άρθρο ως ευρωπαίος παρατηρητής που παρατηρεί να ξεδιπλώνεται το συγκεκριμένο σχέδιο του κ. Σόιμπλε για την Ευρώπη. Και ρωτώ κάτι απλό τους αναγνώστες εφημερίδα Die Zeit: Είναι αυτό ένα σχέδιο που εγκρίνετε; Πιστεύετε πράγματι ότι αυτό το σχέδιο είναι καλό για την Ευρώπη» καταλήγει ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: