ΣΙΝΕ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΠΑΓΩΤΟ NUTELLA ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ!

ΜΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΓΩΤΟ. 

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ Η ΜΕΡΕΝΤΑ, ΕΤΟΙΜΟ ΜΕ 2 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ …
ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ…

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
600 ml κρέμα γάλακτος [*]
400 γρ. Nutella ή Μερέντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 – 24 εκ. [ανάλογα πόσο λεπτό θέλετε το παγωτό σας] ή ένα αντίστοιχο κοινό ταψί και το καλύπτετε καλά με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη. Φροντίστε να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

Εν τω μεταξύ ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη νουτέλα ή μερέντα και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το ανακινείτε να ισιώσει η επιφάνεια και το βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως. Ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Προαιρετικά πασπαλίστε το με τριμμένα μπισκότα ή ινδοκάρυδο ή σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας ή αφήστε το σκέτο ως έχει και απολαύστε το.

[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος πλήρη με 36% λιπαρά για πλούσια υφή και γεύση ή και light με λίγα λιπαρά για πιο ελαφριά γεύση.

sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: