ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Πέθανε ο σκύλος της ταινίας «The Artist» (βίντεο)

Ο Άγκι ήταν σίγουρα κοινωνικός και δημοφιλής...
Ο αξιολάτρευτος Άγκι, ο σκύλος που έγινε διάσημος για το ρόλο του στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία The Artist, υποβλήθηκε σε...

ευθανασία αφού αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα καρκίνου του προστάτη. Ήταν ηλικίας 13 ετών.

Το καφέ και άσπρο τζακ ράσελ τεριέ είχε κερδίσει το διεθνές κοινό με τα κόλπα αλλά και γενικότερα τη συμπεριφορά του, παίζοντας στην ταινία, στο πλευρό του Ζαν Ντιζαρντέν. Στο ενεργητικό του, είχε συνολικά συμμετοχή σε περισσότερες από δέκα ταινίες, καθώς και σε διαφημίσεις, όμως ο ρόλος του στο The Artist, ήταν αυτός που του εξασφάλισε τη δόξα.

Το 2011 αν και δεν πήρε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ, τιμήθηκε με ειδικό βραβείο στις Κάννες. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Στη συνέχεια πήρε τα Χρυσά Περιλαίμια του Μπέβερλι Χιλς.

Η ασπρόμαυρη, βωβή γαλλική ταινία The Artist είχε επίσης κερδίσει πέντε Όσκαρ, μεταξύ των οποίων αυτά της καλύτερης ταινίας και του καλύτερου ηθοποιού για τον Ζαν Ντιζαρντέν.

Αντίθετα με άλλους σταρ, ο Άγκι αποσύρθηκε ενώ βρισκόταν στο αποκορύφωμα της δόξας του.

Το σκυλάκι γεννήθηκε το 2002 και, όπως έχει συμβεί και με άλλα αστέρια του Χόλιγουντ, η τύχη του άλλαξε όταν το ανακάλυψε ενώ ήταν ακόμη μικρό και το έσωσε από τον… μπόγια ο κολομβιανός εκπαιδευτής σκύλων Όμαρ φον Μίλερ.

Ο Άγκι άφησε ένα βαθύ αποτύπωμα –τέσσερα για την ακρίβεια– στο περίφημο πεζοδρόμιο των διασημοτήτων στο Χόλιγουντ, όπου έχει το άστρο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: