ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΡΕ ΠΑΣ ΚΑΛΑ ??? ΨΕΚΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΠΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ….

Το καλοκαίρι, όσο κι αν μας αρέσει ως εποχή, κρύβει κινδύνους που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Κι αυτό το έμαθε από πρώτο χέρι ο...
πρωταγωνιστής της ιστορίας που θα σας διηγηθούμε παρακάτω.

Ο Mark Marchesky αποφάσισε να ψεκάσει τα πόδια του ώστε να γλιτώσει από τα τσιμπήματα των εντόμων. 

Δε φανταζόταν, όμως, σε τι περιπέτεια έμπλεκε!

Ο ίδιος λέει πως έπρεπε να κάψει κάποια ξερόχορτα στο αγρόκτημα του. Θέλοντας να γλιτώσει από τα ενοχλητικά έντομα ψεκάστηκε με απωθητικό και πήγε να κάνει τη δουλειά του. Δυστυχώς, όταν το χημικό που χρησιμοποίησε ήρθε σε κοντινή επαφή με τη φωτιά που ο ίδιος άναψε, είχε αναπάντεχα αποτελέσματα!

Μόνο μια λάμψη είδε ο άτυχος αγρότης και την αμέσως επόμενη στιγμή και τα δύο του πόδια είχαν πάρει φωτιά! Πανικόβλητος κατευθύνθηκε στην κοντινότερη βρύση, όπου και έβρεξε τα πόδια του. Η ζημιά, όμως, είχε γίνει. Το εύφλεκτο υλικό είχε αντιδράσει σαν δαδί κι είχε προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα πόδια!

Ο Mark μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εγκαυμάτων του δημόσιου νοσοκομείου. Εκεί του αφαιρέθηκε με προσοχή η καμμένη σάρκα και του χορηγήθηκαν ειδικές αλοιφές, παυσίπονα και αντιβιώσεις.

“Πόνεσα πάρα πολύ”, δηλώνει ο ίδιος. “Δεν ήταν μόνο η φωτιά αλλά και η φροντίδα των εγκαυμάτων που ήταν ιδιαίτερα επίπονη. Πρέπει να άκουσαν τις κραυγές μου όλοι οι όροφοι του νοσοκομείου.”

Το πάθημα του έγινε, όμως, μάθημα και συμβουλεύει κι όλους εμάς να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τα εντομοαπωθητικά που χρησιμοποιούμε στο σώμα μας, χρειάζεται να τα αφήνουμε λίγη ώρα να απορροφηθούν πριν κάνουμε οποιαδήποτε εργασία.

Γιατί αν το αμελήσουμε, μπορούν να συμβούν ατυχήματα ιδιαίτερα επικίνδυνα και επίπονα.

Ψεκάστε το εντομοαπωθητικό και μετά απλώστε καλά με τα χέρια σας, μέχρι να απορροφηθεί. Και ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά να το χρησιμοποιούν μόνα τους. Μετά τη χρήση, πλύνετε καλά τα χέρια σας.

Αυτοί είναι μερικοί από τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να ξέρουμε. Καλοκαίρι έχουμε, σίγουρα θα μας χρειαστούν!

fanpage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: