ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Συνέργειες Τιμ. Κοψαχείλη για την αποκατάσταση του ιστορικού πέτρινου κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Τρικόρφου Γρεβενών

Συνέργειες Τιμολέοντα Κοψαχείλη – Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας για την αποκατάσταση του ιστορικού πέτρινου κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Τρικόρφου Γρεβενών


Ο Βουλευτής Γρεβενών εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δημήτριο Μαυροματίδη για την άμεση και θετική ανταπόκρισή του ΤΕΕ στο αίτημά του για συνδρομή της ομάδας εργασίας του Επιμελητηρίου στην αξιολόγηση και αποτίμηση των επισκευών που χρειάζονται, προκειμένου να διατηρηθεί το μοναδικό ιστορικό μνημείο, το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Τρικόρφου Γρεβενών.

Έπειτα από την κοινή επιστολή, που εστάλη από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τρικόρφου, κ. Χριστόδουλο Μπούσιο και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Χαρούλα Τσώνη, τόσο προς τον Βουλευτή, όσο και προς τον Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο Γρεβενών καθώς και στα ΜΜΕ, ο κ. Κοψαχείλης ζήτησε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, προκειμένου να συνδράμει στην αναστήλωση του κτηρίου, προχωρώντας σε μία συνολική αποτίμηση της κατάστασης, ώστε να μεριμνήσουν εν συνεχεία οι τοπικές αρχές για τις απαραίτητες επισκευές. Με την κάτωθι επιστολή προς τον Βουλευτή ο κ. Μαυροματίδης ανταποκρίθηκε άμεσα, γεγονός το οποίο δρομολογεί τις εξελίξεις αποκατάσταση του κτίσματος το προσεχές διάστημα.

κ. Βουλευτά,
Σας γνωστοποιούμε, ότι το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας έχει συγκροτήσει ομάδα εργασίας με αντικείμενο την αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας των χαρακτηρισμένων μνημειακών κατασκευών της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Γρεβενών. Σκοπός της ομάδας εργασίας είναι από κοινού με την Ε.Φ.Α. Γρεβενών, να θέσει τις προτεραιότητες για την αποκατάσταση των Βυζαντινών – Μεταβυζαντινών και Νεότερων μνημειακών κατασκευών που βρίσκονται στην περιοχή των Γρεβενών. Σε αυτό το πλαίσιο αρμοδιοτήτων, έχουμε τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε όσον αφορά την αξιολόγηση του φέροντα οργανισμού του Δημοτικού σχολείου Τρικόρφου. Άμεσα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης του σχολείου στο Τρίκορφο για την εν λόγω αξιολόγηση και αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης. Για τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης θα ενηρωθείτε εν ευθέτω χρόνω.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και το ΤΕΕ γενικότερα, δεν έχει τη δυνατότητα και δεν πρέπει να υποκαθιστά δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιώτες έναντι ανάληψης μελετών.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Μαυροματίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: