ΣΙΝΕ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Συνάντηση Τιμ. Κοψαχείλη με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, ενημέρωσε τον Βουλευτή Γρεβενών ότι,...
για τη Βιολογική Γεωργία, γίνεται προσπάθεια να εκταμιευθούν 5 εκατομμύρια Ευρώ έως 15/9 και 35 εκατομμύρια Ευρώ έως 15/10.

Επίσης γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν και να καθορισθούν οι βοσκότοποι, γεγονός το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την απόδοση των κοινοτικών κονδυλίων, των οποίων η καθυστέρηση καταβολής τους έχει επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο με πρόστιμα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αγγίζουν το μισό δις Ευρώ.

Ο Βουλευτής ζήτησε ειδικότερη ενημέρωση ως προς την εξέλιξη των χαρακτηριστικών των βοσκοτόπων και επισήμανε εκ νέου το κρίσιμο ζήτημα της επιλεξιμότητάς τους, το οποίο αποτελεί ειδικότερο θέμα άμεσης προσοχής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης), ενώ τόνισε, συγχρόνως, την επιτακτική ανάγκη για στελέχωση του Γραφείου ΟΠΕΚΕΠΕ Γρεβενών.

Ο κ. Μωυσίδης διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ Γρεβενών θα στελεχωθεί με τέσσερα άτομα, τα οποία προβλέπονται από τις θέσεις του προγράμματος κοινωνικής εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: