ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Κίνηση και Αντικίνηση” 16-21 Σεπτεμβρίου 2015

Οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ξεκινούν αύριο 16 Σεπτεμβρίου 2015 και φέτος εμπλουτίζονται με διαγωνισμό φωτογραφίας. Καθ' όλη τη διάρκεια...
της εβδομάδας μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στο διαγωνισμό με θέμα: «Κίνηση και Αντικίνηση» και το σκεπτικό του διαγωνισμού είναι το εξής:
            Οι πεζοπόροι και οι ποδηλάτες δεν θεωρούνται από πολλούς προνομιούχοι της μετακίνησης στους δημόσιους χώρους καθώς δαπανούν περισσότερο χρόνο και κόπο για να διανύσουν την ίδια απόσταση απ' ότι ένας αυτοκινητιστής ή μοτοσυκλετιστής. Ωστόσο, διατηρούν το προβάδισμα στην παρατήρηση και απόλαυση του περιβάλλοντος χώρου και των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν (τυχαίες συναντήσεις, εγκάρδιες συνομιλίες κ.α.).

            Αυτήν ακριβώς την προνομιακή ματιά του πεζοπόρου και του ποδηλάτη αναζητούμε να αποτυπώσουμε σε μια φωτογραφία καθώς και εκείνες τις συνθήκες/ καταστάσεις που εμποδίζουν την πρόσβασή σε δημόσιους χώρους, θεωρητικά ανοιχτούς σε όλους τους πολίτες.

            Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας που θα προσεγγίσουν το θέμα με τον πιο ευφάνταστο, πρωτότυπο και αισθητικά ολοκληρωμένο τρόπο. Η τριμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ερασιτέχνες φωτογράφους της πόλης, θα επιλέξει ένα σώμα τριάντα φωτογραφιών που θα πληρούν τα παραπάνω κριτήρια και μεταξύ των οποίων θα γίνει κλήρωση για  την ανάδειξη των δύο νικητών. Το 1ο βραβείο είναι ένα κινητό Samsung Gallaxy core 2 προσφορά της Cosmote και το 2ο ένα Tablet πρoσφορά του καταστήματος Γερμανός στα Γρεβενά.

            Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να στείλουν μία φωτογραφία τους στο e-mail: draseis@dimosgrevenon.gr με ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας. Η τελική κλήρωση θα γίνει την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: