ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 [βίντεο]

Το… γύρισε ο ΠΑΟΚ και επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ, στην Τούμπα 
Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου έφερε…
Τούμπα το ματς και νίκησε 2-1 την ΑΕΚ, στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 47΄ με τον Αραβίδη, ο Ροντρίγκες ισοφάρισε στο 63΄ και ο αρχηγός Κλάους Αθανασιάδης έδωσε με πέναλτι στο 84΄ τη νίκη στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Μόνολογος του ΠΑΟΚ το πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες των γηπεδούχων να κυριαρχούν απόλυτα. Εντελώς αποτυχημένη αποδείχθηκε η έμπνευση του Τραϊανού Δέλλα να αλλάξει για πρώτη φορά το σύστημα της ομάδας σε 4-3-3, προκειμένου να «χωρέσει» στηςν ενδεκάδα τους Βάργκας, Μπουονανότε, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου. Η προοπτική ήταν να ελέξχει η ΑΕΚ το χώρο του κέντρου, αλλά μόνο αυτό δεν συνέβη! Οι Τζιόλης, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης έκαναν «κουμάντο» στο χώρο του γηπέδου και λίγο πιο μπροστά οι Μακ, Πέλκας ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων. Για πρώτη φορά η αμυντική τετράδα της ΑΕΚ έδειχνε να παραπαίει και ο ΠΑΟΚ δημιούργησε αρκετές αξιόλογες φάσεις. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν από απομάκρυνση των αμυντικών, ο Μακ έφυγε στο σπριντ απο τον Κολοβέτσιο, βρέθηκε σε κλασικό τετ-α-τετ, αλλά το πλασέ του ήταν «άψυχο» και εξουδετερώθηκε εύκολα.

Όμως, όλα αυτά ανατράπηκαν ολοκληρωτικά με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου. Ο Βάργκας εκτέλεσε φάουλ και ο Αραβίδης μπήκε ανάμεσα σε Κόστα και Ολσεν για να γράψει με κεφαλιά το 0-1, μόλις στο 47΄. Η απόπειρα του ΠΑΟΚ για άμεση απάντηση δεν ήταν επιτυχημένη καθώς ο Αθανασιάδης εντελώς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, αστόχησε σε κεφαλιά. Ετσι, η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να φέρει το ματς στα μέτρα της και ο Δέλλας «αποσυμφόρησε» το κέντρο αντικαθιστώντας τον Βάργκας με τον Μπαρμπόσα. Ομως, έστω και συμπτωματικά, ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ που άξιζε. Στο 64΄ το σουτ του Μακ βρήκε στον Κολοβέτσιο, αλλά η κόντρα αυτή μετατράπηκε σε… ασίστ για τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η απόλυτη ανταμοιβή για την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, ήταν και το δεύτερο γκολ. Σε μια εντελώς ακίνδυνη φάση, ο Σοϊλέδης ανέτρεψε τον Τζιόλη στην περιοχή, χαρίζοντας στους γηπεδούχους ένα «φτηνό» πέναλτι. Ο Αθανασιάδης έστησε τη μπάλα στη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 84΄. Οι Θεσσαλονικείς ισοβαθμούν πλέον στην τρίτη θέση με την ΑΕΚ, η οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα.




Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Τζαβέλλας – Μπουονανότε, Βάργκας, Σιμόες

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Σάμπο (46΄ Κάτσε), Τζιόλης, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (59΄ Μπερμπάτοφ), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (88΄ Μαλεζάς).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Μπρίτο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (76΄ Πλατέλλας), Βάργκας (56΄ Μπαρμπόσα), Μπουανανότε (67΄ Μάνταλος), Αραβίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: