ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάτι πάει πολύ λάθος με το σώμα σας

Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάτι πάει πολύ λάθος με το σώμα σας

Πονοκέφαλος


Εκτός από ενοχλητικός, ένας πονοκέφαλος που συνήθως οφείλεται σε ευαισθησία σε συγκεκριμένες μυρωδιές, αλλεργίες, στρες ή αφυδάτωση, μπορεί να είναι σημάδι κάτι πιο σοβαρού.
Αν το πρόβλημα είναι χρόνιο, ίσως σημαίνει πως βρίσκεστε σε κίνδυνο – ή είχατε πρόσφατα – εγκεφαλικού, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σύμπτωμα μηνιγγίτιδας ή όγκου στον εγκέφαλο.

Σπαργή δέρματος

Τσιμπήστε το δέρμα του πάνω μέρους της παλάμης σας. Κανονικά θα πρέπει να επιστρέψει στην φυσιολογική του κατάσταση πριν καν προλάβετε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας, αλλά αν αργεί κάτι δεν πάει καλά. Είναι σύμπτωμα σοβαρής αφυδάτωσης, διαβήτη ή δραματικής απώλειας βάρους.

Εύκολο μελάνιασμα
Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για κάποιους να μελανιάζουν εύκολα, αλλά αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και παρόλα αυτά το παραμικρό άγγιγμα σας μελανιάζει, ίσως είναι σύμπτωμα λευχαιμίας.

Ασυνήθιστες πανάδες
Αν παρατηρήσετε ότι κάτι στις πανάδες σας άλλαξε, επισκεφθείτε άμεσα στον γιατρό σας (αν π.χ. αλλάξουν χρώμα ή μέγεθος), γιατί είναι σημάδικαρκίνου του δέρματος.

Μύτη που ματώνει
Αν η μύτη σας ματώνει τακτικά (3-4 φορές την εβδομάδα) μπορεί να είναι κάτι αλλεργικό ή να συμβαίνει μόνο τον χειμώνα που η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή. Από την άλλη μπορεί να είναι σύμπτωμα του συνδρόμουOsler-Weber-Rendu ή (πιο σπάνια) καρκίνος στη ρινική κοιλότητα.

frapedoypoli

Δεν υπάρχουν σχόλια: