ΣΙΝΕ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Εύα και γοητεία! Η εντυπωσιακή Γρεβενιώτισσα Εύα Χαντάβα, για τα μάτια σας μόνο!

Η εντυπωσιακή Εύα Χαντάβα πήγε για μπάνιο με το sportfm.gr, ανακρίθηκε, φωτογραφήθηκε και σας παρουσιάζεται μέσα από τις εμπειρίες της με την Εθνική, τον Ολυμπιακό και τα ξεχωριστά ταξίδια της.


Η εντυπωσιακή της εμφάνιση είναι το πρώτο που θα παρατηρήσει όποιος την συναντήσει. Μια συζήτηση μαζί της, όμως, αρκεί για να φανεί πως είναι πολλά παραπάνω από μια απλά όμορφη γυναίκα. 

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, τα πολυάριθμα ταξίδια -αφού φαίνεται αποφασισμένη να… γυρίσει τον κόσμο παίζοντας βόλεϊ- και τις καλοκαιρινές της διακοπές, η Εύα Χαντάβα απέδειξε περίτρανα στο sportfm.gr πως δεν είναι μια συνηθισμένη αθλήτρια.

Γι’ αυτό και, παρότι η ζωή της είναι αφιερωμένη στα παρκέ, το ραντεβού κανονίστηκε για την πισίνα του «Massroom Poolside Club» στην Λεωφόρο Ποσειδώνος. Φορώντας το Bodytalk μαγιό της, έδειξε να απολαμβάνει τον… περίφημο ελληνικό ήλιο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, άλλωστε, πιθανότατα δεν τον έχει χορτάσει όσο θα ήθελε. Η ζωή της 25χρονης ακραίας μοιράζεται σε διάφορες χώρες, για χάρη του αγαπημένου της αθλήματος, με τελευταίο σταθμό τη Ρουμανία, όπου θα αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν.

«Η πρόταση από τη Ρουμανία ήταν η καλύτερη απ’ όσες είχα», αναφέρει σχετικά με την απόφασή της να αρνηθεί τις προτάσεις για επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα και να συνεχίσει για τρίτη σεζόν μακριά απ’ την Ελλάδα. «Οι στόχοι της Ταργκοβίστε μου ταιριάζουν απόλυτα, έχει πολύ καλό προπονητή και δυνατό ρόστερ. Είχα μιλήσει με ΑΕΚ και Πανναξιακό στην Ελλάδα. Περίμενα να μάθω σε τι επίπεδο θα κινηθούν, όμως τελικά ήρθε μια πρόταση που με κάλυψε απόλυτα».

Η πρώτη της επαφή με το φιλέ ήρθε όταν ήταν επτά χρονών στον Γ.Σ. Γρεβενών την πόλη καταγωγής της. Το πρώτο βήμα έγινε με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη, όπου πέρασε τέσσερα χρόνια στον Ηρακλή και το πρώτο… μεγάλο ταξίδι, είχε προορισμό τον Πειραιά.

Για δύο χρόνια φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, μέχρι που ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη. Ιταλία με την Τέρε Βερντιάνε (2011-12), Τουρκία με την Καρσίγιακα (2012-13), Αρζερμπαϊτζάν με την Λοκομοτίβ Μπακού(2014-15)… Μόνο ένα μικρό διάλειμμα έκανε για χάρη των Βριλησσίων, όπου αγωνίστηκε για έναν χρόνο.

«Γενικότερα, το επίπεδο στο εξωτερικό είναι πολύ καλύτερο. Μια ομάδα μπορεί να σου προσφέρει πολλά περισσότερα απ’ όσα κάποια στην Ελλάδα», αναφέρει σχετικά με την επιλογή της, χωρίς φυσικά να κρύβει την επιθυμία της κάποια στιγμή να επιστρέψει. «Δεν λέω πως δεν θέλω να γυρίσω. Την δεδομένη στιγμή, όμως, τα πράγματα είναι καλύτερα στο εξωτερικό».



Προς το παρόν, πάντως, το μυαλό της είναι στραμμένο στην Εθνική. Η πορεία της «γαλανόλευκης» στο European League είναι εντυπωσιακή, αφού παρά τα σκαμπανεβάσματα, βρέθηκε στο Final-4 για πρώτη φορά στην ιστορία της, με βασικό και αναπόσπαστο μέλος της την Εύα Χαντάβα.

Διεθνής απ’ το 2009, δείχνει να γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία της φανέλας με το Εθνόσημο. Κυρίως, όμως, ξέρει πως μια ήττα δεν είναι καταστροφή. Έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ομάδας τονίζει ιδιαίτερα την αισιοδοξία της για τον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στην Ουγγαρία.

«Φυσικά και μπορούμε να περάσουμε. Στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε σχετικά μέτρια, όμως καταφέραμε να πιέσουμε. Αν παίξουμε όσο καλά μπορούμε στην Ουγγαρία, θα νικήσουμε», ενώ για τον τρόπο που ήρθε η ήττα, σχολίασε: «Το κλειδί ήταν το πρώτο σετ. Χάθηκε και χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας. Το θετικό είναι ότι το ματς πήγε στο τάι μπρέικ, οπότε δεν έχουμε κάποιο σκορ που μας πιέζει για την πρόκριση. Πρέπει απλά να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι».

Ακόμα και η μέχρι τώρα πορεία πάντως, χαρακτηρίζεται απόλυτα επιτυχημένη για την Εθνική, αφού ήρθε μετά από δύο βδομάδες προετοιμασίας και χωρίς φιλικά. Εύλογα, δημιουργείται η απορία για το πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα, με… φυσιολογική προετοιμασία.«Σε όλη τη διαδρομή της Εθνικής αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό και να είμαστε άνετες μεταξύ μας αγωνιστικά, δεν θα αργήσουν οι επιτυχίες».

Επιτυχίες, λοιπόν, σε ένα άθλημα που δεν έχει τα εξωπραγματικά συμβόλαια άλλων σπορ, τις υψηλές χορηγικές συμφωνίες και κυρίως ασφυκτικά γεμάτες κερκίδες σε κάθε ματς. Σε κάποιους θα έφερνε απογοήτευση, όμως όχι στην Εύα. «Στην Εθνική κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προσελκύσουμε τον κόσμο. Είναι αδικημένο άθλημα. Οι επιτυχίες είναι ένας τρόπος για να τους φέρουμε κοντά μας».


Στις εξέδρες δεν είναι όλα ρόδινα. Κάποιες φορές τα πράγματα ξεφεύγουν είτε με θετικό, είτε με αρνητικό τρόπο και η Εύα Χαντάβα έχει μάθει να κλείνει τα αυτιά της σ’ αυτά. «Δεν ακούω ποτέ την κερκίδα. Δεν δίνω σημασία», αναφέρει χαρακτηριστικά. Είναι και οι στιγμές, βέβαια, που απ’ την εξέδρα έρχεται οι αποθέωση. «Σε εκείνες τις στιγμές καταλαβαίνεις ότι οι κόποι σου ανταμείβονται. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Είναι τεράστια ανακούφιση».

Όσο για τη μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της δεν δυσκολεύεται να αποφασίσει, ούτε βέβαια και να θέσει υψηλότερους στόχους για την συνέχεια. «Το κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Ήταν μεγάλη προσωπική επιτυχία. Ελπίζω να ζήσουμε αντίστοιχες στιγμές και με την Εθνική».



Ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες και μια κοπέλα που πρωταγωνιστεί στο άθλημά της από νεαρή ηλικία το ξέρει πολύ καλά. «Το άθλημα έχει πολλές απαιτήσεις για να είσαι καλά στο γήπεδο, όχι μόνο πολλές ώρες προπόνησης. Παίζει ρόλο να ξεκουράζεσαι και να κάνεις σωστή διατροφή. Κάνω περίπου έξι ώρες τη μέρα προπόνηση», όσο για τον ελεύθερό της χρόνο: «Μου αρέσει να περνάω χρόνο με πρόσωπα που δεν βλέπω συχνά, όπως η οικογένειά μου, με τις δύο αδερφές μου. Δυστυχώς δεν έχω πολλές στιγμές μαζί τους τα τελευταία χρόνια και όταν υπάρχει χρόνος προσπαθώ να είμαι μαζί τους. Επίσης φυσικά θέλω να βλέπω τους φίλους και τις φίλες μου».

http://www.sport-fm.gr/article/eua-kai-goiteia/3106661
Επιμέλεια: Εύα Ζαχαριουδάκη
Φωτογραφίες: Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: