ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

"ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ" Μυστικό Έθνος, με τον Τομ Κρουζ, ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 

Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος (Mission Impossible: Rogue Nation) 

Η United International Pictures παρουσιάζει στους κινηματογράφους... από τις 27 Αυγούστου 2015 την ταινία Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος (Mission Impossible: Rogue Nation) σε σκηνοθεσία τουΚρίστοφερ ΜακΚουάρι, με τον Τομ Κρουζ.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Είστε έτοιμοι; Αν ναι… κανείς δε φέρει ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει, καθώς ο Ίθαν Χαντ επιστρέφει και, μαζί του, η πέμπτη κινηματογραφική ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Ο Τομ Κρουζ, σε εξαιρετική, όπως πάντα, φόρμα, συμμετέχοντας, ο ίδιος, στα stunts των περισσότερων επικίνδυνων σκηνών, ξαναβρίσκει τον Τζέρεμι Ρένερ και τον Σάιμον Πεγκ, και η ομάδα έχει τον βραβευμένο με Όσκαρ Κρίστοφερ ΜακΚουάρι να ενορχηστρώνει άψογα τα απαιτητικά γυρίσματα!

Μοναδικές, όπως πάντα, σκηνές δράσης, θεαματικές εκρήξεις, αδρεναλινικά ανθρωποκυνηγητά αέρος (Α400 αεροσκάφος), νερού (υποβρύχιες εγκαταστάσεις) κι εδάφους (καταδιώξεις στους δρόμους του Λονδίνου και του Μαρόκο) και ένας Ίθαν Χαντ σε μία νέα αποστολή, την πιο επικίνδυνη μέχρι σήμερα, που τον θέλει να προσπαθεί να διαλύσει το Συνδικάτο, μία σκιώδη αντί-IMF οργάνωση άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων, που αποκαλύπτεται ότι δρα ενάντια στα μυστικά σχέδια της αμερικανικής Κυβέρνησης, ώστε να επικρατήσει μια νέα τάξη πραγμάτων. Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας, ο ρόλος της οποίας συνιστά άλλο ένα μυστήριο. Στόχος του Ίθαν Χαντ όπως πάντα, να προστατέψει τους φίλους του και να κάνει το αδύνατο… δυνατό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι!

Πρωταγωνιστούν
Τομ Κρουζ, Σάιμον Πεγκ, Τζέρεμι Ρένερ, Άλεκ Μπάλντουιν, Ρεμπέκα Φέργκιουσον
Κρίστοφερ ΜακΚουάρι
Διάρκεια: 132’

INFO

Η πέμπτη ταινία της «σειράς» ταινιών ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ορίζει εκ νέου τη λέξη «επικίνδυνη».  Άλλωστε, από την πρώτη κιόλας ταινία, δύο δεκαετίες πριν, ο στόχος είναι ένας: κάθε νέα ταινία να εκπλήσσει ευχάριστα τους θεατές υπερβαίνοντας κάθε τους προσδοκία τόσο από άποψη πλοκής όσο και θεάματος.

Αυτή τη φορά ο «Ίθαν Χαντ» αντιμετωπίζει πολλαπλούς σωματικούς, διανοητικούς και συναισθηματικούς κινδύνους καθώς η IMF έχει διαλυθεί, η CIA δεν τον εμπιστεύεται και μια νέα, διεφθαρμένη μυστική οργάνωση τον κυνηγάει είτε για να συνεργαστεί μαζί της είτε για να τον σκοτώσει. Σχολιάζει ο παραγωγός και πρωταγωνιστής Τομ Κρουζ «Κάθε φορά που λέω «Τα έχω δει όλα» ή θεωρώ πως έχω κάνει τα πάντα από πλευράς περιπετειωδών σκηνών, η επόμενη ταινία εισάγει νέες ριψοκίνδυνες προκλήσεις, σε επίπεδο σεναρίου και σκηνών δράσης. Για μένα, σκοπός των ταινιών αυτών δεν ήταν απλώς το σασπένς. Αυτό που χαρακτηρίζει αυτές τις ταινίες είναι ο συνδυασμός δράσης, ίντριγκας και χιούμορ. Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην τελευταία μας ταινία.»

Στο Πρωτόκολλο Φάντασμα ο Ίθαν Χαντ από μοναχικός πράκτορας μετατρέπεται σε αρχηγό μιας ικανότατης ομάδας, στην οποία πια προστρέχει άνετα για βοήθεια και την οποία τώρα καλείται να διαφυλάξει. Έχει ωριμάσει και ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος του και τι κόστος συνεπάγεται η κάθε αποστολή και η κάθε απόφαση.«Στην ταινία πραγματευόμαστε και τις δυσκολίες που περνούν οι φιλίες όταν οι φίλοι δέχονται πιέσεις. Ποιον μπορείς να εμπιστευτείς και ποιον όχι; Ποιος θα είναι σταθερά στο πλευρό σου; Πώς μπορούν να λειτουργήσουν τα πράγματα; […] Ο Ίθαν έχει εξελιχτεί, έχει μάθει να ακούει τους πάντες και την ίδια στιγμή να ακολουθεί και το ένστικτό του. Έχει καταφέρει να αρχίσει να μαθαίνει τόσο τους άλλους όσο και τον εαυτό του. Είναι ιδιαίτερα ικανός, πολύ αθλητικός και κυνηγάει αυτό που πιστεύει μέχρι τέλους. Δεν είναι υπεράνθρωπος. Είναι ένας ικανότατος άνθρωπος.» σχολιάζει ο Τομ Κρουζ.

Ο ίδιος ο Τομ Κρουζ ήθελε το σκηνοθέτη Κρίστοφερ ΜακΚουάρι στο τιμόνι της ταινίας (υπογράφει και το σενάριο) μετά από τρεις, πολύ πετυχημένες συνεργασίες τους (υπέγραφε το σενάριο των ταινιών Valkyrie και Edge of Tomorrow και τη σκηνοθεσία (για πρώτη του φορά) της ταινίας Jack Reacher) που επιβεβαίωσαν πως αλληλοσυμπληρώνονται. Σχολιάζει ο Κρουζ για την επιλογή του αυτή «Ο Κρις έχει μοναδικό μυαλό. Είναι ιδιαίτερος σεναριογράφος και δημιουργός και το να βλέπεις με πόση ευαισθησία προσεγγίζει το είδος της περιπέτειας είναι κάτι που με συναρπάζει. Και οι δυο μας θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο, κάθε στιγμή.» και συμπληρώνει ο Μακ Κουάρι «Λατρεύω να δουλεύω μαζί του. Προσεγγίζουμε διαφορετικά τα πράγματα και τον κινηματογράφο. Εγώ είμαι της λογικής και της τάξης και είμαι αυτός που βρίσκει τις λύσεις. Εκείνος είναι πιο αυθόρμητος και συναισθηματικός και του αρέσουν οι προκλήσεις.»

«Ο ίδιος ο Τομ Κρουζ, από την αρχή, είχε δηλώσει πως ήθελε να αλλάζει ο σκηνοθέτης σε κάθε ταινία. Ήθελε η κάθε ταινία να έχει το δικό της χαρακτήρα, μολονότι σε κάθε μία ο θεατής ακολουθεί το βασικό πρωταγωνιστή, Ίθαν Χαντ. Πάντα υπάρχουν απίστευτοι κακοί χαρακτήρες και εντυπωσιακές σκηνές δράσης, αλλά είναι πάντα ολόφρεσκες και διαφορετικές.» σχολιάζει ο ένας εκ των συμπαραγωγών, ο γνωστός και πολυαγαπημένος Τζέι Τζέι Έιμπραμς.

Λέει ο Μακ Κουάρι «Ήθελα να συγκεντρώσω στην ταινία όλη την ονειρική ομάδα της IMF και καθένας τους να παίζει και ένα μεγάλο ρόλο. Καθεμιά από τις τέσσερις, μέχρι σήμερα, ταινίες είχε διαφορετική δυναμική ομάδας. Τώρα ήθελα να βγάλω τον καλύτερο εαυτό καθενός τους και να δημιουργήσω την απόλυτη ομάδα, αρχής γενομένης με τον Ίθαν Χαντ. Και αμέσως εμπνεύστηκα και δύο νέα στοιχεία: έναν κακό με σάρκα κι οστά που απειλεί ευθέως τον Χαντ και μια ανεξάρτητη γυναίκα που είναι ανάλογων προσόντων με τον πρωταγωνιστή. […] Πρόκειται για μια μεγάλη, ψυχαγωγική καλοκαιρινή ταινία.»

Το νέο αίμα στην ταινία είναι (α) η Σουηδέζα ηθοποιός Ρεμπέκα Φέργκιουσον, την οποία είδαμε πέρυσι στην ταινία Ηρακλής. Μολονότι σχετικά άπειρη σε ταινίες δράσης, η  χημεία της με τον Τομ Κρουζ στη μεγάλη οθόνη είναι μοναδική. Εξάωρες καθημερινές προπονήσεις σε stunts, πάλη, κινήσεις, άλματα κατέληξαν με την Φέργκιουσον να κινείται σαν αιλουροειδές και να φτάνει να κρέμεται από το κτίριο της Όπερας της Βιέννης. (β) οΆλεκ Μπάλντουιν που συμμετέχει και στην παραγωγή της ταινίας. (γ) ο Σον Χάρις στο ρόλο του κακού αρχηγού της μυστικής οργάνωσης Το Συνδικάτο που είναι ισάξιος σε ικανότητες και ρώμη με τον Ίθαν Χαντ και μολονότι φαίνεται μειλίχιος είναι εμφανές πως μπορεί να σε αφανίσει επιτόπου.

Η γνωστή ομάδα των Βινγκ Ρέιμς (ο από 20ετίας συνεργάτης του Τομ Κρουζ στις ταινίες αυτές), Τζέρεμι Ρένερ και Σάιμον Πεγκ ενώνεται και το χιούμορ συνδυάζεται μοναδικά με τη δράση, αλλά και τις διακυμάνσεις που περνάει, με τα χρόνια και υπό πίεση κάθε φιλία ή συνεργασία. Καθένας τους αδημονούσε να ξαναμπεί στο ρόλο του, ελπίζοντας πως το σενάριο δεν επιτάσσει το θάνατό του.

Για να βγάζει πραγματικά την αίσθηση της διαφθοράς και της συνομωσίας από την αρχή αποφασίστηκε η ταινία να γυριστεί σε φιλμ και να περιοριστούν τα εφέ τόσο ώστε να κυριαρχούν οι παλιάς κοπής αναμετρήσεις που βασίζονται στο σενάριο και όχι στην παντοκρατορία των εφέ. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο ίδιος ο Κρουζ πρωταγωνιστεί σε όλες τις ριψοκίνδυνες σκηνές, συμπαρασύροντας, σχεδόν πάντα, και τους συμπρωταγωνιστές του στην ίδια πρακτική.

Τα κοστούμια υπογράφει η υποψήφια για Όσκαρ Τζοάνα Τζόνστον (Lincoln, War Horse) και τη μουσική ο συνθέτης Τζο Κρέμερ (συνεργάτης των Κρουζ και Μακ Κουάρι στην ταινία Jack Reacher)- με το χαρακτηριστικό μουσικό θέμα του Λάλο Σίφριν να παραμένει-.


Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΜΑΚ ΚΟΥΑΡΙ
Γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1968.
Είναι πολυγραφότατος σεναριογράφος και έχει υπογράψει το σενάριο ταινιών όπως The Usual Suspects, The Way of the Gun, Valkyrie, The Tourist καθώς κάποιες από τις πρόσφατες ταινίες του Κρουζ (Valkyrie και Mission : Impossible - Ghost Protocol).
Κέρδισε Όσκαρ Σεναρίου για την ταινία The Usual Suspects.
Παλαιότερες ταινίες (σκηνοθεσία): The Way of the Gun, Jack Reacher.

ΤΟ ΚΑΣΤ

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1962.
Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία Endless Love.
Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στις ταινίες Born on the Fourth of July (1990), Jerry Maguire (1997), Magnolia (2000).
Έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στις ταινίες Born on the Fourth of July (1990), Jerry Maguire (1997), Magnolia (2000), ενώ ήταν υποψήφιος και για την ερμηνεία του στις ταινίες Risky Business (1983), A Few Good Men (1992), The Last Samurai (2003), Tropic Thunder (2008).
Παλαιότερες ταινίες: Endless Love, Taps, The Outsiders, Losin’It, Risky Business, All The Right Moves, Legend, Top Gun, The Color of Money, Cocktail, Rain Man, Born on the Fourth of July, Days of Thunder, Far and Away, A Few Good Men, The Firm, Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles, Mission : Impossible, Jerry Maguire, Eyes Wide Shut, Magnolia, Mission : Impossible II, Vanilla Sky, Minority Report, Austin Powers in Goldmember, The Last Samurai, Collateral, War of the Worlds, Mission : Impossible III, Lions for Lambs, Tropic Thunder, Valkyrie, Knight and Day, Mission Impossible: Ghost Protocol, Rock of Ages, Jack Reacher, Oblivion, Edge of Tomorrow.

ΣΑΪΜΟΝ ΠΕΓΚ
Γεννήθηκε το 1970 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Bristol.
Διακρίνεται για την έντονη προφορά του και το ιδιαίτερο, φλεγματώδες χιούμορ του.
Ξεχώρισε στην τηλεοπτική σειρά Spaced.
Παλαιότερες ταινίες: Guest House Paradiso, The Parole Officer, 24 Hour Party People, The Reckoning, Shaun of the Dead, Land of the Dead, Mission: Impossible III, The Big Nothing, The Good Night, Hot Fuzz, Grindhouse, Run Fatboy Run, How to Lose Friends & Alienate People, Burke and Hare, Paul, Mission Impossible-Ghost Protocol, A Fantastic Fear of Everything, Star Trek Into Darkness, The World’s End, Kill Me Three Times.

ΤΖΕΡΕΜΙ ΡΕΝΕΡ
Γεννήθηκε το 1971.
Τον πρωτοεντοπίσαμε μέσα από την ερμηνεία του στην ταινία Dahmer.
Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στις ταινίες The Hurt Locker & The Town –για την τελευταία ήταν υποψήφιος και για Χρυσή Σφαίρα.
Παλαιότερες ταινίες: Senior Trip, Paper Dragons, Fish in a Barrel, Monkey Love, Dahmer, S.W.A.T., Neo Ned, Twelve and Holding, A Little Trip to Heaven, North Country, 28 Weeks Later, Take, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, The Hurt Locker, The Town, Thor, Mission Impossible: Ghost Protocol, The Avengers, The Bourne Legacy, American Hustle, Kill the Messenger, Avengers: Age of Ultron.

ΑΛΕΚ ΜΠAΛΝΤΟΥΙΝ
Γεννήθηκε το 1958 στη Νέα Υόρκη.
Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε στην ταινία Forever Lulu.
Έχει συμμετάσχει σε πάνω από συνολικά 40 ταινίες στην καριέρα του.
Ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα κι Όσκαρ β’ ρόλου για την ταινία The Cooler.
Έχει κερδίσει 2 φορές Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά 30 Rock.
Παλαιότερες ταινίες: Forever Lulu, She’s Having A Baby, Beetle Juice, Married to the Mob, Working Girl, Talk Radio, Great Balls of Fire!, The Hunt of Red October, Miami Blues, Alice, The Marrying Man, Prelude to a Kiss, The Getaway, The Shadow, Ghosts of Mississippi, The Edge, Mercury Rising, Pearl Harbor, The Cooler, Along Came Polly, The Aviator, The Departed, The Good Shepherd, My Best Friend’s Girl, It’s Complicated, Hick, To Rome with Love, Rock of Ages, Blue Jasmine, Still Alice.

ΡΕΜΠΕΚΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ
Γεννήθηκε το 1983 στη Σουηδία.
Τη γνωρίσαμε μέσα από τη δημοφιλή σειρά The White Queen που απέσπασε πολύ καλές κριτικές και για την οποία προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα.
Η πρώτη της αμερικανική ταινία ήταν το Hercules.

Δεν υπάρχουν σχόλια: