ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εδαφολογικές Αναλύσεις σε αγροκτήματα της Π.Ε. Γρεβενών

Ξεκινούν στα Γρεβενά οι εδαφολογικές αναλύσεις, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Αντιπεριφέρειας Γρεβενών, σε συνεργασία με τον...
ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης.

Ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση του συγκεκριμένου έργου που θα διαρκέσει δύο χρόνια και ενδεχομένως ανάλογα με το ενδιαφέρον των αγροτών, να επεκταθεί και πέραν αυτού του χρονικού ορίου.

Εν όψη της έναρξης του έργου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Εμπλεκόμενων φορέων με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελου Σημανδράκου και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Καναβού.

Η συστηματική καταγραφή των εδαφικών πόρων αποτελεί το αναγκαίο εργαλείο και συγχρόνως προαπαιτούμενο, για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Σκοπός μας είναι η ποιοτική αποτίμηση των εδαφικών πόρων και η εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες γεωργικές μέθοδοι.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε περιοχές και αγροκτήματα που:

- Πρόκειται να εκτελεστούν μελλοντικά αναδασμοί

- Αξιοποιούνται με πολυετείς φυτείες (δενδρώδεις καλλιέργειες, αμπέλια κ.α.)

- Καλλιεργούνται με δυναμικούς κλάδους παραγωγής (όσπρια, αραβόσιτο, καπνά κ.α.)

- Που είναι αρδευόμενες κυρίως με συλλογικά αρδευτικά έργα.

- Που πρόκειται να εγκατασταθούν δενδρώδεις καλλιέργειες.

Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης στις περιπτώσεις «Νέων Αγροτών» και κυρίως σ΄αυτούς που έχουν προγραμματίσει να εγκαταστήσουν πολυετείς φυτείες ή έχουν ενταχθεί σε διαρθρωτικά προγράμματα(π.χ. Σχέδια Βελτίωσης κ.α.)

Στα πλαίσια αυτά, ξεκινά άμεσα η υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από τους αγρότες οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος αίτηση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Γρεβενών.

Να τονίσουμε ότι το κόστος της δαπάνης επιβαρύνει την Π.Ε. Γρεβενών και είναι δωρεάν για τους αγρότες μας.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το ενδιαφέρον των παραγωγών-καλλειεργητών και τα κριτήρια που προαναφέρθηκαν.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2462353087 κ. Ντινόπουλος Κων/νος.

Με εκτίμηση
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: