ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών

Με την πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών να είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής, φουντώνουν τα σενάρια σχετικά με την έκβασή τους αλλά και για το...
μέλλον της χώρας την επόμενη μέρα.

Με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες, 3 είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την έκβαση των επερχόμενων εκλογών, τα οποία με τη σειρά τους θα φέρουν και τα ανάλογα αποτελέσματα για την Ελλάδα:

1. Το πρώτο σενάριο θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα και τους ΑΝΕΛ να εισέρχονται στη βουλή, οι οποίοι συνεργάζονται εκ νέου διατηρώντας το υπάρχων πολιτικό σύστημα.
2. Το δεύτερο σενάριο μιλά για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, με τους ΑΝΕΛ να μην μπαίνουν στη βουλή, ενώ αντιπολίτευση θα είναι το ελλιποβαρές 3ο κόμμα.
3. Το τελευταίο σενάριο κάνει λόγο για ακυβερνησία ή Κυβέρνηση μικρής διάρκειας «ζωής», με τους ΑΝΕΛ να μην μπαίνουν για άλλη μια φορά στη βουλή.

Από τα άνωθεν σενάρια απορρέουν 2 εκβάσεις:
Στην περίπτωση του πρώτου σεναρίου, δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν τα τα συμφέροντα της Ευρώπης, αφού θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και θα οριστούν νέα ισοδύναμα (σύμφωνα με την αναγγελία του ΣΥΡΙΖΑ).
Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί είτε το δεύτερο είτε το τρίτο σενάριο, πρόκειται να εξυπηρετηθούν πλήρως τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, αφού θα εφαρμοστούν πλήρως τα συμφωνηθέντα, με κορυφή την περίπτωση της ακυβερνησίας, όπου προβλέπεται ο διορισμός Ύπατης Αρμοστείας, δίνοντας έτσι στην Ελλάδα, τον επίσημο χαρακτήρα μιας Αποικίας.

voicenews.gr
svouranews

Δεν υπάρχουν σχόλια: