ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ: ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

«Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει»
  
«Για τον Σωκράτη «Η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά» Εύχομαι ολόψυχα η νέα σχολική χρονιά να...
αποτελέσει για τον κάθε μαθητή και μαθήτρια  τη δημιουργική αφετηρία για προοπτική και ανάπτυξη όχι μόνο για τον καθένα ξεχωριστά αλλά και συλλογικά για ολόκληρη την κοινωνία. Εύχομαι επίσης καλή δύναμη στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς, καθώς το έργο που έχουν μπροστά τους είναι δύσκολο και απαιτητικό.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ξανακάνουμε τη δημοκρατία μας συνώνυμη της δημιουργικότητας, της αξιοκρατίας, της προκοπής ανεξάρτητα από περιοριστικές συμφωνίες και μνημόνια. Χρειάζεται να ξαναγυρίσουμε τον τροχό της ανάπτυξης. Να δημιουργήσουμε ένα νέο δημοκρατικό ιδεώδες για τους νέους μας. Και αυτό μπορεί να ξεκινήσει μέσα από την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος με τη συμβολή και την συνεργασία όλων.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται νέα υγιή μυαλά – μία νέα εμπροσθοφυλακή της δουλειάς, της γνώσης και της ευθύνης. Χρειάζεται τη νέα γενιά που έχει τη θέληση να πετύχει και την ικανότητα να προχωρήσει. Σας στηρίζουμε γιατί σας χρειαζόμαστε. Από εσάς περιμένουμε να μας ξανακάνετε περήφανους για την Ελλάδα.

Καλή αρχή σε όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: