ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Βρέθηκε η Μονή που βρίσκεται η Ιερά Τράπεζα που τελέσθηκε το Μυστικό Δείπνο!

Σχεδόν 800 χρόνια μετά, ανακαλύφθηκε η χαμένη ιερά μονή της Aγίας Σκέπης στον Βόσπορο. Μάλιστα, οι ίδιοι οι Τούρκοι κάνουν λόγο για θαύμα!


Όπως γράφει το voicenews.gr αυτό το εύρημα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς κυριαρχεί η άποψη πως στη μονή βρίσκεται η Ιερά Τράπεζα όπου ο Ιησούς είχε τελέσει τον Μυστικό Δείπνο.


Όπως διαβάζουμε στην τουρκική εφημερίδα Aksam, πιστεύεται πως στην ιστορική ελληνορθόδοξη βυζαντινή μονή βρίσκονταν κοντά στο πανεπιστήμιο, Koç Üniversitesi, (της γνωστής οικογένειας των Koç) και πολλοί περαστικοί στην περιοχή αυτή είχαν μαρτυρήσει στο παρελθόν για διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα που βρέθηκαν πέριξ του κυρίως χώρου του πανεπιστημίου.

Οι ανασκαφές που βρίσκονται αρκετό διάστημα σε εξέλιξη, συνεχίζονται στον ευρύτερο χώρο της μονής, έπειτα από ανακάλυψη μιας πρώτης μεγάλης οπής που οδηγούσε σε ένα τούνελ που άνηκε στον ευρύτερο χώρο της μονής. Το τούνελ απλώνεται σε βάθος 4 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, έχει μήκος περίπου τα 250-300 μέτρα και οδηγεί στα πρώτα απομεινάρια του κτίσματος της μονής, τα οποία μετά από οχτακόσια χρόνια, όπως διατείνεται η τουρκική εφημερίδα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

difernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: