ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Μία μπίρα την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος

Οι γυναίκες που πίνουν μπίρα μία έως δύο φορές την εβδομάδα έχουν 30% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος, σε σχέση με όσες...
πίνουν είτε πολλή μπίρα είτε καθόλου, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τη Ντομινίκ Χάνγκε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο σκανδιναβικό ιατρικό περιοδικό «Scandinavian Journal of Primary Health Care», μελέτησαν 1.500 γυναίκες για μια περίοδο 32 ετών.
Οι επιστήμονες συσχέτισαν την κατανάλωση διαφόρων αλκοολούχων ποτών (μπίρας, κρασιού, βότκας κ.α.) με τη συχνότητα εμφάνισης εμφραγμάτων, εγκεφαλικού, διαβήτη και καρκίνου. Στη διάρκεια της έρευνας 185 γυναίκες έπαθαν έμφραγμα και 162 εγκεφαλικό, ενώ 160 εμφάνισαν διαβήτη και 345 καρκίνο.
Η στατιστική ανάλυση έδειξε πως η μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο, ενώ από την άλλη η περιορισμένη κατανάλωση μπίρας φαίνεται να προστατεύει από έμφραγμα. Δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί κατά πόσο η μέτρια κατανάλωση κρασιού έχει ανάλογα θετική επίδραση σε μια γυναίκα, πράγμα για το οποίο χρειάζονται περαιτέρω μελέτες.

inrealnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: