ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Πόσο καρκινογόνο είναι το χοτ ντογκ;

Παρά το γεγονός ότι τα χοτ ντογκ είναι χαμηλής θρεπτικής αξίας τροφή, αρέσουν σε πολύ κόσμο και ιδιαίτερα στα παιδιά. Σύμφωνα όμως με το...
Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, η κατανάλωση μόλις ενός χοτ ντογκ ημερησίως αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 21%.

Τα παιδιά που τρώνε 12 ή περισσότερα χοτ ντογκ μηνιαίως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν διάφορους τύπους της ασθένειας και κυρίως λευχαιμία.

Δείτε μερικά χημικά πρόσθετα στα χοτ ντογκ που προκαλούν κακοήθεια και λοιμώξεις:
Γαλακτικό νάτριο
Σιρόπι καλαμποκιού
Δεξτρόζη
Φωσφορικό νάτριο
Διοξικό νάτριο
Ασκορβικό νάτριο

Όταν θερμαίνονται στις αλλαντοποιϊες, οι νιτρικές ενώσεις στα έτοιμα κρέατα «δένονται» με αμίνες για να σχηματίσουν νιτροζαμίνες που έχει αποδειχθεί ότι είναι καρκινογόνες.

Πέραν αυτών, στοιχεία σε εκθέσεις του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας αναφέρουν ότι σε χοτ ντογκ έχουν βρεθεί τσιρότα, θραύσματα γυαλιού, ξυραφάκια, μεταλλικά στοιχεία, σκουλήκια, πόδια αρουραίων, ακόμη και τμήματα βολβού ματιών…


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: