ΣΙΝΕ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε την ώρα της επίθεσης Ρομά σε γυναίκα που έβγαζε χρήματα από ΑΤΜ στο Παρίσι

– Δεν την βοήθησε κανείς
Άτυχη γυναίκα δέχτηκε επίθεση από δύο άλλες γυναίκες Ρομά, όταν έβγαζε χρήματα από ΑΤΜ…

σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού. Αν και προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση, το θύμα, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις τσιγγάνες οι οποίες έβγαλαν χρήματα με την κάρτα της ανενόχλητες.

Οι δύο τσιγγάνες, χωρίς να δείχνουν ίχνος φόβου και ντροπής, σπρώχνουν την γυναίκα την ώρα που βγάζει χρήματα από ΑΤΜ, παίρνουν την θέση και κάνουν κανονικά ανάληψη με την κάρτα της και φεύγουν με τα χρήματά της, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι κανείς από τους περαστικούς δεν προσπάθησε να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα.

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν προκαλέσει την αντίδραση των Γάλλων, αφού το περιστατικό έγινε λίγα μέτρα μακριά από τον Λούβρο και από τον χώρο που δικάζονταν δύο γυναίκες Ρομά, γνωστές και ως οι «βασίλισσες των κλεφτών» που κατηγορούνται για εκατοντάδες ληστρικές επιθέσεις κατά πολιτών.

Το θύμα, ούτε καν προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία, αφού οι αστυνομικοί συνήθως αφήνουν ελεύθερους του Ρομά, απλά τιμωρώντας τους με μία προφορική επίπληξη.

Λίγοι τσιγγάνοι έχουν έγγραφα μαζί τους, πράγμα που κάνει δύσκολη την σύλληψη και την ταυτοποίησή τους, ενώ η γαλλική γραφειοκρατία, αναφορικά με το θέμα, θεωρείται μνημειώδης.


paradrasi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: