ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Οι φωτογραφίες με το φίλο σου μπορούν να προβλέψουν το μέλλον της σχέσης σας

Ένα αποτελεσματικό πείραμα που μπορείς να κάνεις και μόνη σου
Δεν ξέρουμε αν είσαι τύπος που βγάζει συχνά φωτογραφίες.

Αν όχι, καλό θα ήταν να βγάζεις καμία που και που (η φάση με την άρνηση για τις φωτογραφίες συνήθως σταματάει μετά την εφηβεία) γιατί στο μέλλον, που θα έχεις φωτογραφίες να σου θυμίζουν αγαπημένες σου στιγμές, θα σε ευγνωμονείς. 

Αν ναι, τότε σίγουρα υπάρχουν στο κινητό σου φωτογραφίες που είσαι μαζί με το φίλο σου. Ε λοιπόν, ήρθε η ώρα να τις χρησιμοποιήσεις εποικοδομητικά. Γιατί αυτό που δεν φανταζόσουν γι' αυτές είναι πως αυτά τα ΚΒ, που είναι αποθηκευμένα στο κινητό ή τον υπολογιστή σου, μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την πορεία της σχέσης σας.
Όπως υποστηρίζει η Tracey Cox ειδικός στις σχέσεις, το μυστικό είναι στην γλώσσα του σώματός σας, η οποία σπάνια πέφτει έξω.

Βήμα 1
Αρχικά- προφανώς- πρέπει να μαζέψεις μερικές κοινές σας φωτογραφιες. Αυτό είναι εύκολο αν είστε μαζί εδώ και λίγους μήνες, αλλά αν η σχέση σας μετράει αιώνες ζωής, ένας καλός τρόπος να κάνεις τη διαλογή είναι να διαλέξεις μία φωτογραφία ανά τρεις μήνες της σχέσης. Τώρα ήρθε η ώρα για το δεύτερο βήμα: Να παρατηρήσεις την γλώσσα του σώματος.

Βήμα 2
Κοίταξε τις φωτογραφίες χρονολογικά, από τις πιο παλιές μέχρι τις πιο πρόσφατες και σύγκρινε πόσο κοντά στέκεστε ο ένας στον άλλον στις και πόση σωματική επαφή έχετε. Πρόσεξε τις εκφράσεις του προσώπου σας-φαίνεστε χαρούμενοι;Αδιάφοροι; Σαν να υπάρχει ένταση μεταξύ σας; Χαλαροί;
Αν υπάρχει κάποιο γεγονός, όπως π.χ. τσακωμός, που κάποια στιγμή στο παρελθόν προκάλεσε αρκετή ένταση στην σχέση σας, χώρισε τις φωτογραφίες σε δύο μέρη: πριν και μετά το συμβάν. Και τώρα παρατήρησε εκ νέου πως έχει τυχόν αλλάξει η γλώσσα του σώματος από την μία φάση στην άλλη.

Βήμα 3
Τέλος, διάλεξε την αγαπημένη σου φωτογραφία (π.χ. μία αντιπροσωπευτική της περιόδου που ήσασταν ερωτευμένοι) και αυτή που σου αρέσει λιγότερο (π.χ. μία από την φάση που δεν ήσασταν και πολύ καλά).

Την επόμενη φορά που θα έρθετε κοντά ο ένας με τον άλλον, δείξε του τις δύο αυτές φωτογραφίες και εξήγησέ του το πείραμα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συζητήσετε για τα σημεία της σχέσης σας που χρειάζονται βελτίωση.

cosmopolitan.co.za

Δεν υπάρχουν σχόλια: