ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

«Με ανάγκαζαν να κάνω σεξ με πενήντα άνδρες την ημέρα»

Η ιστορία μιας γυναίκας που έγινε σκλάβα του σεξ στα 14 της και τώρα μάχεται να σώσει άλλα κορίτσια

Πέρασαν είκοσι χρόνια αλλά η Sunita Duanwar δεν ξεχνά και δεν θα ξεχάσει ποτέ την απίστευτη σκληρότητα και κακοποίηση που βίωσε επί πέντε μήνες στα χέρια ανθρώπων που την εξέδιδαν και την ανάγκαζαν να έχει σεξουαλικές επαφές μέχρι και με τριάντα άνδρες τις καθημερινές και με πενήντα στις γιορτές!

Η 14χρονη τότε Sunita παραπλανήθηκε με την υπόσχεση μιας μόνιμης δουλειάς και έφυγε για την Ινδία. Αντί για τη δουλειά που της είχαν υποσχεθεί όμως βρέθηκε κλειδωμένη σε ένα μικρό δωμάτιο με τους «πελάτες» της να την χτυπούν και διαρκώς νέοι «ιδιοκτήτες» της να την εξαναγκάζουν να κάνει μαζί τους σεξ.

Ήταν μία από τις πιο τυχερές γυναίκες που βρέθηκαν σε αυτό το κύκλωμα αλλά κατάφεραν να αποδράσουν και έχει πλέον αφιερώσει τη ζωή της στην προσπάθεια να σώσει άλλα νεαρά κορίτσια από την ίδια μοίρα και τις ίδιες υποσχέσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια εκεί.

Μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ το πρόβλημα έγινε ακόμα οξύτερο καθώς οι «έμποροι του σεξ» έχουν εύκολη λεία τις απελπισμένες οικογένειες που τα έχουν χάσει όλα.

Η Sunita ήταν το ίδιο απελπισμένη όπως πολλές νεαρές γυναίκες στο Νεπάλ όταν βρέθηκε στη βιομηχανία του σεξ από επιτήδειους στη Βομβάη.

Την ώρα που τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της είναι στο σχολείο, εκείνη ήταν κλειδωμένη στο δωματιάκι και εξαναγκαζόταν να εκδίδεται παρότι παιδί.

«Στη διάρκεια εκείνων των πέντε μηνών με υποχρέωναν να ‘εξυπηρετώ’ έως και τριάντα πελάτες την ημέρα, επί επτά μέρες την εβδομάδα και έως πενήντα τις αργίες και τις γιορτές. Κάποιοι από αυτούς με χτυπούσαν κιόλας», εξομολογείται στη MailOnline.

«Ακόμα κι αν με έπαιρνε κάποτε λίγο ο ύπνος με ξυπνούσαν αν εμφανιζόταν πελάτης και ήθελε σεξ. Δεν μπορούσα να βγω από το δωμάτιο, ακόμα και το παράθυρο είχε κάγκελα, και φυσικά ούτε από το σπίτι. Με φυλούσαν όλη την ώρα. Οι αστυνομικοί της περιοχής είχαν λαδωθεί και έκαναν τα στραβά μάτια για όλα αυτά που συνέβαιναν σε μένα και στα άλλα κορίτσια σε εκείνο το σπίτι», αφηγείται.

Η Sunita υπήρξε τυχερή. Ένας βουδιστής μοναχός πληροφορήθηκε την κατάστασή της, την βοήθησε να γλιτώσει από τη φυλακή της και να επιστρέψει στην οικογένειά της στο Νεπάλ.

Στα 36 της χρόνια σήμερα είναι αποφασισμένη να βοηθήσει κάθε κορίτσι που διατρέχει τον ίδιο κίνδυνο και στην οργάνωση που έχει ιδρύσει εργάζονται κυρίως γυναίκες που έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος εμπορίας γυναικών και έχουν διασωθεί από οίκους ανοχής της Ινδίας.

Έκθεση της Unicef από το 2013 ανέφερε πως 7000 γυναίκες και παιδιά από το Νεπάλ φτάνουν κάθε χρόνο σε ινδικούς οίκους ανοχής.

Εκτιμάται πως 200.000 Νεπαλέζες «εργάζονται» στους οίκους αυτούς σήμερα.

Εκφράζονται ωστόσο φόβοι πως ο σεισμός επιδείνωσε πολύ την κατάσταση καθώς η απελπισία και η πλήρης ανέχεια κάνει ακόμα περισσότερα κορίτσια να περνούν τα σύνορα και να γίνονται σκλάβες του σεξ.

«Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι και ψάχνουν κάθε τρόπο για να επιβιώσουν», εξηγεί η Sunita.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: