ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Τι ψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης;

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ρωτήθηκε τι επέλεξε να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές.

«Οι σημερινές εκλογές γίνονται για να ακυρωθεί το...

62% του δημοψηφίσματος και για να σχηματιστεί μία κυβέρνηση κομμάτων που έχουν δεσμευτεί ρητώς για ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να αποτύχει», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μόλις άσκησε το εκλογικό δικαίωμα. 
«Από αύριο η πραγματικότητα θα αρχίσει να αποδομεί αυτό τον παραλογισμό και το 62% θα κληθεί να εκφραστεί, να ρίξει γέφυρες με μία Ευρώπη που βράζει και να αναλάβει την ευθύνη που έχει απέναντι στην ιστορία του τόπου και της Ευρώπης».

Έπειτα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε αν ψήφισε Λαϊκή Ενότητα, όπως είχε δηλώσει. «Επειδή μου είναι απολύτως αδύνατο να υποστηρίξω οποιοδήποτε κόμμα δεσμεύεται να εφαρμόσει μνημόνιο που σχεδιάστηκε να αποτύχει, εξαιρώντας τη μισανθρωπική Χρυσή Αυγή, αναφέρθηκα στο ΚΚΕ, τη Λαϊκή Ενότητα και τα κόμματα δίχως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. 

Από εκεί και πέρα, στηρίζω δύο συναδέλφους που δουλέψαμε κοντά τους τελευταίους μήνες και εκτίμησα το ήθος τους απέναντι στην εσωτερική Τρόικα», είπε, παραπέμποντας στη δήλωση που είχε κάνει μέσα στην εβδομάδα, ότι στηρίζει τη Λαϊκή Ενότητα για χάρη της Νάντιας Βαλαβάνη και του Κώστα Ησυχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: