ΣΙΝΕ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Συγκέντρωσαν 1,5 τόνο καπάκια για να αγοράσουν αναπηρικό αμαξίδιο στην Ξάνθη (ΦΩΤΟ)

Πάνω από 1,5 τόνο καπάκια κατάφεραν να συγκεντρώσουν μέσα σε δύο περίπου μήνες πολίτες στην Ξάνθη, ώστε να...
προχωρήσουν να αγοράσουν ένα αναπηρικό αμαξίδιο, που το χρειάζεται άτομο με ειδικές ανάγκες, στην περιοχή.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε λίγο πριν από τις Γιορτές Παλιάς Πόλης και το αγκάλιασαν τότε οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ξάνθης που κατά την διάρκεια των γιορτών συγκέντρωσαν πλαστικά καπάκια τα οποία στην συνέχεια διέθεσαν για αυτόν τον σκοπό.

Παράλληλα τοποθετήθηκαν “κουμπαράδες” διάσπαρτοι μέσα στην πόλη ώστε να μπορούν οι πολίτες ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν πλαστικά καπάκια, ενώ δημιουργήθηκαν σχετικές ομάδες στο διαδίκτυο, ώστε να συντονίζεται η προσπάθεια.

Η ανταπόκριση πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων της περιοχής σίγουρα ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς μέσα σε ένα ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα ο πρώτος στόχος επετεύχθη και φαίνεται πως πλέον η αγορά του αναπηρικού οχήματος δεν φαντάζει πλέον άπιαστο όνειρο. Μάλιστα, οι εμπνευστές της δράσης συνεχίζουν να παροτρύνουν τον κόσμο να προσφέρει καπάκια, μιας και θέτουν πλέον ως νέο στόχο το να βοηθήσουν περισσότερα άτομα που έχουν ανάγκη.

Νέος στόχος οι 2 τόνοι
“Η προσπάθεια μας έκλεισε 2 μήνες με μια απίστευτη δυναμική, μαζεύοντας περίπου 1,5 τόνο και θέτοντας πλέον τον στόχο των 2 τόνων! Ο στόχος είναι πλέον το μεγαλύτερο δυνατό ανταποδοτικό κέρδος από τις εταιρίες ανακύκλωσης! Δυστυχώς ο νομός Ξάνθης-και κατ' επέκταση οι ιδιωτικές εταιρίες του- δεν μπορούν να αναλάβουν το βάρος της ανακύκλωσης! Σας γνωρίζουμε όμως με μεγάλη μας χαρά ότι βρέθηκε ανακυκλωτική εντός περιφέρειας και είμαστε σε στάδιο σύγκρισης τιμών”αναφέρουν από την μεριά τους τονίζοντας πως “σας υποσχόμαστε ότι τόσο η δράση μας όσο και ο Σύλλογος Στηρίζω θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αγοραστούν όσα παραπάνω αναγκαία προϊόντα είναι δυνατόν ώστε να βοηθηθούν παραπάνω από ένας συμπολίτες μας! Συνεχίστε να μαζεύετε είτε μαζί μας είτε με άλλους! Η ανακύκλωση πλαστικών(πολυαιθυλένιου) καπακιων υπάρχει και σύντομα θα δείτε και τα αποτελέσματα της!”.
πηγή
xanthinea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: