ΣΙΝΕ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ασφαλιστικό: Σύνταξη 392 ευρώ για όλους και σύνδεση με το ΑΕΠ

Τη βιωσιμότητα του νέου ασφαλιστικού συστήματος επί μακρόν και τη διασφάλιση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του, χωρίς τη γνώριμη προσφυγή σε...
περικοπές συντάξεων, προσπαθεί να επιτύχει η κυβέρνηση στη μεγάλη μεταρρύθμιση που ετοιμάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Αυγη» σχεδιάζεται η σύνδεση της λεγόμενης «εθνικής σύνταξης», που θα αρχίζει από τα 392 ευρώ για όλους, με ρήτρα ανάπτυξης, η οποία θα συνδέεται με την αύξηση του ΑΕΠ, και έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που θα ενταχθεί στο νέο ταμείο το οποίο θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται η δυνατότητα δέσμευσης μέρους των εσόδων που θα προέλθουν από τις αποκρατικοποιήσεις του 2016 (αεροδρόμια, ΟΛΠ κ.λπ.) για να κλείσει η «τρύπα» των 900 εκατ. ευρώ στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών αναγκών το προσεχές έτος και, διά του τρόπου αυτού, να μείνουν ανέγγιχτες τουλάχιστον οι χαμηλές και μεσαίες συντάξεις. 

Για τον ίδιο σκοπό εξετάζεται η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών (στα επίπεδα του 2012) και η μεταφορά ενός μέρους των φορολογικών εσόδων.

Αναζήτηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης του ασφαλιστικού το 2016: Αύξηση εργοδοτικών εισφορών, δέσμευση μέρους της γενικής φορολογίας, έσοδα από αποκρατικοποιήσεις

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: