ΣΙΝΕ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

4η Παγκρήτια Έκθεση, το πρόγραμμα

Η Παγκρήτια Έκθεση Κρητικών Προϊόντων και Υπηρεσιών “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” “Kρήτη – Μακεδονία:
Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας”, ανοίγει της πύλες της στο κοινό της Θεσσαλονίκης από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί έως και την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στους χώρους του Λιμανιού, στη θέση Κατάρτι, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5:30 έως τις 9:00 το βράδυ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να γευθούν τα κρητικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς και μεταποιητές. Λάδι, τυροκομικά προϊόντα, μέλι, παξιμάδι, αρτοσκευάσματα, γλυκά, κρασί, ρακί – τσικουδιά, ποτά, βότανα, καλλυντικά είναι ορισμένα από τα προϊόντα που θα βρουν στην έκθεση.
Η έκθεση θα πλαισιώνεται καθημερινά από παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, γαστρονομικού και μουσικοχορευτικού χαρακτήρα που θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης και σίγουρα θα αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

Η Έκθεση θεσμός, γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και στηρίζεται από ένα πλήθος επιμελητηριακών, αυτοδιοικητικών και πολιτιστικών φορέων και δεκάδων μέσων μαζικής επικοινωνίας σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την σημαντική επιτυχία που σημείωσαν οι τρεις προηγούμενες διοργανώσεις στην Αθήνα, τώρα ταξιδεύει και στην Θεσσαλονίκη και στόχο έχει την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών.
Στόχος της διοργάνωσης επίσης είναι, η αντιπροσώπευση των Κρητικών προϊόντων από επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας και αντιστρόφως, η αντιπροσώπευση των προϊόντων που παράγονται στη βόρεια Ελλάδα από Κρητικές επιχειρήσεις.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις 7:00 μ.μ. από την Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων και βέβαια με τη συμμετοχή όλων των Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της βόρειας Ελλάδας.


Προϊόντα, μουσική, χορός, γαστρονομία, τοπικές ενδυμασίες, αρώματα και γεύσεις θα δημιουργήσουν το παραδοσιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η καρδιά της Κρήτης θα χτυπά δυνατά για επτά ημέρες στη Θεσσαλονίκη!

ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση – Ένα ταξίδι στη γεύση… στη μουσική… στο χορό… στον πολιτισμό μας προσκαλεί.

Να είμαστε όλοι εκεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια: