ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Πώς θα χάσετε 5% του σωματικού σας λίπους σε 10 μέρες

Εάν δεν μπορείτε να δεσμευτείτε σε κάποιο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα απώλειας βάρους, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα εντατικό δεκαήμερο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.


Ο personal trainer Νίκολας Πόλο προτείνει να σκεφτείτε και να δράσετε σαν επαγγελματίας αθλητής προκειμένου να κάψετε το περιττό λίπος μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.


Δείτε ποιες είναι οι 10 συμβουλές του για γρήγορη καύση του λίπους.
1. Πίνετε τσάι με κορεάτικο τζίνσενγκ
Αρκετά είδη τσαγιού συμβάλλουν στην προσπάθεια απώλειας λίπους από το σώμα και ένα από αυτά είναι το τσάι με κορεάτικο τζίνσενγκ. Το συγκεκριμένο είδος βοηθά να απαλλαγείτε από το φούσκωμα και παράλληλα εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.


2. Κάντε το πρόγραμμα μετά την περίοδο
Οι ανάγκες του γυναικείου οργανισμού είναι διαφορετικές ανάλογα με το στάδιο του κύκλου στο οποίο βρίσκεται. Οι ορμονικές μεταβολές, το φούσκωμα και οι λιγούρες που συνοδεύουν την περίοδο δεν είναι οι ιδανικές προϋποθέσεις για να κάνετε το δεκαήμερο πρόγραμμα. Καλύτερα λοιπόν να ξεκινήσετε αφού τελειώσει η περίοδος.


3. Κάντε drop sets
Πρόκειται για μια τεχνική που περιλαμβάνει ασκήσεις με βάρη σε πολλαπλές επαναλήψεις. Κάθε άσκηση πραγματοποιείται αρχικά με το μέγιστο δυνατό βάρος (κιλά) για μερικές επαναλήψεις και στη συνέχεια το βάρος μειώνεται για όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε.


4. Αποφύγετε την πολύωρη γυμναστική cardio
Η γυμναστική τύπου cardio για περισσότερο από 20 λεπτά βοηθά να κάψετε λίπος αλλά συνοδεύεται και από καύση μυϊκής μάζας. Προτιμήστε λοιπόν να εστιάσετε στις ασκήσεις με βάρη.


5. Κάντε σύντομες, έντονες προπονήσεις
Η γυμναστική με βάρη είναι αρκετά έντονη, οπότε αρκεστείτε στις 20λεπτες προπονήσεις. Μοιράστε τις μυϊκές ομάδες που θα γυμνάσετε μέσα στο δεκαήμερο (π.χ. μία μέρα πόδια και κοιλιακοί, μία μέρα στήθος και τρικέφαλοι, μία μέρα ώμοι και κοιλιακοί, μία μέρα πλάτη και δικέφαλοι) ώστε το σώμα να ξεκουράζεται επαρκώς στο ενδιάμεσο.


6. Μη φοβηθείτε τα κιλά
Θέλετε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο λιγότερο δυνατό χρόνο, οπότε θα πρέπει να πιεστείτε λίγο παραπάνω. Σηκώνοντας αρκετά κιλά (όσα μπορείτε βέβαια) στο πλαίσιο μιας ολιγόλεπτης προπόνησης θα μεγιστοποιήσετε την καύση λίπους χωρίς το σώμα να γίνει υπερβολικά μυώδες.


7. Ξεχάστε τη ζάχαρη
Ο οργανισμός χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά και τις πρωτεΐνες που καταναλώνουμε ως πηγές ενέργειας. Για την παραγωγή ενέργειας καταναλώνονται πρώτα τα σάκχαρα και οι υδατάνθρακες πριν αρχίσουν να διασπώνται τα λίπη, οπότε καλό είναι όταν ξεκινήσετε το δεκαήμερο πρόγραμμα να ξεχάσετε για λίγο τα γλυκά, το λευκό ψωμί και τα μακαρόνια.


8. Μην πιείτε καθόλου αλκοόλ
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει για δέκα ημέρες να αποφύγετε το αλκοόλ. Πρόκειται για «κενές» θερμίδες που δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό σας.
9. Βγάλτε φωτογραφίες πριν και μετά


Παρακολουθήστε την πορεία σας βγάζοντας φωτογραφίες. Μπορεί οι διαφορές από μέρα σε μέρα να περάσουν απαρατήρητες, οπότε οι φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε την πρόοδό σας και θα σας δώσουν κίνητρο να συνεχίσετε.


10. Πίνετε πολύ νερό
Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία καύσης λίπους αλλά και αύξησης της μυϊκής μάζας. 

Μην ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε ένα ποτήρι νερό ανά μερικές ώρες μέσα στην ημέρα.

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: