ΣΙΝΕ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Κρεμασμένη βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Κων/πολης δημοσιογράφος του BBC

Ουσιαστικά ανεξιχνίαστος παραμένει ο θάνατος της βρετανίδας δημοσιογράφου Ζακλίν Σάτον που βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες του αεροδρομίου...
«Ατατούρκ», στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο. Τα τουρκικά Μέσα αναφέρουν πως η δημοσιογράφος του BBC αυτοκτόνησε επειδή έχασε την πτήση της...

Όπως ανέφεραν, η Σάτον δεν είχε χρήματα για να κλείσει νέο εισιτήριο και παρά τις εκκλήσεις της η εταιρεία δεν της το αντικατέστησε. Ωστόσο, νέες πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τονίζουν ότι οι συνθήκες γύρω από τον θάνατο της Σάτον είναι «ύποπτες».

Η Βρετανίδα ταξίδευε το Σάββατο από το Λονδίνο στην Ερμπίλ, πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της ημι-αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, με ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Independent, η Σάτον θα πήγαινε στην Ερμπίλ προκειμένου να διεξάγει την έρευνά της για το διδακτορικό που έκανε αυτή την περίοδο και αφορούσε στο ζήτημα της διεθνούς αναπτυξιακής στήριξης στις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Φίλοι και συνάδελφοι της 50χρονης δεν πιστεύουν, όμως, πως η Σάτον θα αυτοκτονούσε για μια πτήση και ζητούν από τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι ή ποιος είναι πίσω από τον θάνατό της.


koutipandoras.gr

Μυστήριο με την κρεμασμένη δημοσιογράφο - Τι πραγματικά συνέβη στην Τζάκι Σάττον;

Νεκρή βρέθηκε η βρετανίδα πρώην δημοσιογράφος του BBC και ακτιβίστρια Τζάκι Σάττον, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Η είδηση του θανάτου της Σάττον που σύμφωνα με πληροφορίες αυτοκτόνησε στις τουαλέτες του αεροδρομίου, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις ενώ ορισμένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για δολοφονία.

Η γυναίκα είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον ερευνητή και ειδικό στην προπαγάνδα του ISIS στο Ιράκ Τσάρλι Γουίντερ, ο οποίος ανέφερε σε σχετικό tweet του: «Δεν πιστεύω ούτε για ένα δευτερόλεπτο πως η Τζάκι Σάττον αυτοκτόνησε. Την περασμένη Δευτέρα που συναντηθήκαμε ήταν γεμάτη ενέργεια και δυναμισμό. Κάθε άλλο παρά με τάσεις αυτοκτονίας».

Ο θάνατος της Σάττον αναμένεται πάντως να διερευνηθεί ενδελεχώς τόσο από τις τουρκικές όσο και από τις βρετανικές αρχές
Δείτε το σχετικό tweet: http://www.koutipandoras.gr

Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως η γυναίκα κρεμάστηκε επειδή δεν είχε χρήματα για να κλείσει νέο εισιτήριο και υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας, με την οποία είχε προγραμματίσει να πετάξει, ανέφεραν ότι η 50χρονη επαναλάμβανε συνεχώς στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο ότι δεν διέθετε άλλα χρήματα.

Νέα στοιχεία που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, έκαναν λόγο για «ύποπτες» συνθήκες γύρω από τον θάνατο της Σάτον. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια για το Ινστιτούτο Πολέμου και Ειρήνης για το Ιράκ, ενώ πριν από πέντε μήνες ο προκάτοχός της Αμμάρ αλ Σαμπαντέρ στην οργάνωση, είχε σκοτωθεί σε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη.

Η Βρετανίδα ταξίδευε το Σάββατο από το Λονδίνο στην Ερμπίλ του Ιράκ, με ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, έγραψε ότι η γυναίκα έχασε την πτήση για την Ερμπίλ και αδυνατώντας να αγοράσει άλλο εισιτήριο, πήγε σε μια από τις τουαλέτες του αεροδρομίου και… κρεμάστηκε!

Η εφημερίδα Independent όμως, αναφέρει ότι η Σάτον θα πήγαινε στην Ερμπίλ προκειμένου να διεξάγει την έρευνά της για το διδακτορικό που έκανε και αφορούσε στο ζήτημα της διεθνούς αναπτυξιακής στήριξης στις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Φίλοι και συνάδελφοι της 50χρονης δεν πιστεύουν, όμως, πως η Σάτον θα αυτοκτονούσε για μια πτήση και ζητούν από τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι ή ποιος είναι πίσω από τον θάνατό της. Να σημειωθεί ότι το πτώμα της 50χρονης βρήκαν τρεις Ρώσοι ταξιδιώτες, οι οποίοι σοκαρισμένοι κάλεσαν τις αρχές.

Αμφισβητούν το σενάριο «αυτοκτονία» οι φίλοι της

Την αμφισβήτησή τους εκφράζουν οι φίλοι και συνάδελφοι της Σάτον με δηλώσεις τους και αναρτήσεις τους στο Twitter σχετικά με το σενάριο «αυτοκτονία».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι μία δυναμική γυναίκα σαν την δημοσιογράφο του BBC δε θα αφαιρούσε της ζωή της επειδή χρειαζόταν να αγοράσει ένα καινούριο εισιτήριο. Ο Ιρακινός δημοσιογράφος Μαζίν Ελίας, ο οποίος είχε στο παρελθόν εργαστεί με την Σάτονμ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν η γυναίκα να αυτοκτόνησε τονίζοντας πως «κάποιος την σκότωσε».

«Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι η συνάδελφός μου...και έμπειρη στα ταξίδια Τζάκι Σάτον αυτοκτόνησε», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σουντίπτο Μουκέρτζι του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών όταν πληροφορήθηκε την είδηση.

Μία ακόμα συνάδελφος της δημοσιογράφου, Ρεμπέκα Κούκ, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου της.


Φωτογραφία του διαβατηρίου της που ανέβασε στο Twitter Τούρκος δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: